Hoppa till sidans innehåll

Svensk seger i Para-NM i helgen

15 AUG 2022 08:57
Det blev svenska Fia Fjelddahl och Styrbjörn Ekengren som tog hem Para Nordic Championship 2022 i helgen som arrangerades på Baggensfjärden av KSSS i samarbete med stiftelsen Skota Hem.
  • Uppdaterad: 15 AUG 2022 08:57

Foto: Oscar Kihlborg

- Att segla sprintsegling med RS Venture Connect var verkligen roligt säger Fia. Som alltid i sprintsegling handlar det om att segla fort och inte göra stora misstag, något som kan vara svårt i en ny båt fortsätter Fia Fjelddahl:

- RS Venture båten var dock lättseglad och hade flera trimmöjligheter som gör den till en perfekt para-båt. Under denna helg lyckades vi, (Fia och Styrbjörn) segla till oss ett guld mycket på grund av att vi kunde segla lågt med gennacker på undanvinden. Att köra sprintsegling är ett vinnande koncept och något vi gärna vill köra mer av.

Tvåa på NM blev Johan Flinck och Patric Rosengren, Sverige och trea kom Mikael Ek och Richard Noren även de från Sverige.

Eventet genomfördes med tillhandahållna tvåmansbåtar, RS Venture och deltagarna kom från Estland, Norge och Sverige.

- Det är verkligen så roligt att den här tävlingen har blivit av säger Karin Knigge, paraseglingsansvarig på Seglarförbundet. Det är ett steg i rätt riktning då fler tävlingar även för paraseglare är ett viktigt mål för att vi ska vara tillgängliga för fler. Det är också ett viktigt steg i arbetet med att få tillbaka segling på det Paralympiska programmet.

Innan regattan fanns det möjlighet att träna i båtarna vilket alla tog chansen till. På plats som tränare både på träningsdagarna och under regattan fanns Christoffel van Hees från Holland och Karin Knigge.

Tack KSSS och Skota Hem för att ni gjorde denna tävling möjlig och arrangerade den på ett fantastiskt sätt!

Resultat:https://bit.ly/3dwDXAk

Skribent: Marit  Söderström
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info