Hoppa till sidans innehåll

100 ungdomar ville testa nya klasser

17 SEP 2022 08:10
Tack vare ett stort engagemang från KSSS, GKSS, Råå Jolleklubb, klassförbund, coacher och båtägare kunde tre prova-på dagar med totalt 100 anmälda 14-25 år genomföras under sensommaren. Målet var att inspirera ungdomar att ta steget in i nästa klass.
  • Uppdaterad: 17 SEP 2022 08:10

Seglarförbundet valde i år att satsa lite extra på prova-på dagar i de distrikt som har en klubbkonsulent. Syftet var att inspirera och visa ungdomarna vilka möjligheter som finns till fortsatt segling efter deras nuvarande klass. Det testades allt från 29er, J70, ILCA, E-jolle, Feva, Aero, C55, Zoom 8, 505, till windfoil och wingfoil.

Det blev ett stort intresse bland både ungdomar, klubbar och representanter för de olika klasserna som användes för provsegling.
- Ingen av dagarna hade varit möjliga att genomföra utan KSSS, GKSS, Råå JK, klassförbund som 505 förbundet, ILCA, 29er, RS Feva, vindsurfing och alla coacher och båtägare. Tillsammans bidrog de till inspirerande dagar och vi tycker det är helt fantastiskt att hela 100 ungdomar anmälde sig, säger Johanna Bergqvist projektledare för årets prova-på.

- Det är verkligen roligt att vi kunnat ge så många ungdomar möjligheten att prova på nya redskap och roller inom seglingen. Jag tror att intresset bara kommer växa när man upptäcker allt spännande som finns att lära även utanför ”sin” klass och att vi lyckas bredda seglarnas kunskaper och skapa förutsättningar för att hitta rätt vid klassbyten, säger Robban Strange, barn- och ungdomsansvarig på Seglarförbundets kansli och fortsätter:

- Detta ligger helt i linje med vår strategi för barn- och ungdomssegling med att ge rätt förutsättningar för kompetensutveckling och ett livslångt intresse för sporten. 

Intresserad av prova-på?
Väder och vind varierade vid de olika tillfällena och det var inte alltid optimalt för klasserna som skulle testas. Om du var med på någon av dessa dagar och önskar att få testa någon klass igen eller om det var någon klass du inte hann med – mejla då gärna This is a mailto link så noterar vi detta för framtiden. Detsamma gäller om även om du inte var med på någon av dagarna, men har önskemål för kommande år. Tveka inte att höra av dig!

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info