Hoppa till sidans innehåll

Women On Water på Ekerö 3-4 september

26 APR 2022 08:08
Women On Water är en regatta enbart för kvinnliga deltagare med målet att inspirera fler kvinnor till kapsegling. WOW 2022 genomförs den 3-4 september på Ekerö, Jungfrusund. Inbjudan har nu publicerats.
  • Uppdaterad: 26 APR 2022 09:49

Women on Water är ett internationellt initiativ för att öka möjlgheten för att stödja och öka kvinnligt deltagande i kappsegling. För kappseglande tjejer är det årets höjdpunkt för kvinnlig segling.

Tävlingen genomförs i tillhandahållna J/70-båtar och varje besättning ska bestå av fyra eller fem kvinnor. Banorna är korta och ligger nära land. Kappseglingarna är direktdömda av domare på vattnet.

Årets tävling kommer också att vara kval till Women's Sailing Champions League, som går i Lusanne i Schweiz den 7-9 oktober. Vinnande besättning från årets WOW bjuds in till WSCL.

WOW 2022 arrangeras i samarbete med Ekerö Båtklubb och kappseglingarna blir i Jungfrusund i Mälaren. Tävlingen kommer också live-sändas på Youtube och Facebook, så all action kommer filmas från drönare, ombordkameror och landkameror. Dessutom blir det reportage, intervjuer och analyser.

Läs mer om WOW här: https://www.svensksegling.se/SSFtavlingar/Allsvenskan/WOW/

Skribent: Claes Lundin
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info