Hoppa till sidans innehåll
Foto: SAILING ENERGY

Vilma och Rebecca jagar medalj på Mallorca

08 APR 2022 19:55
Vilma Bobeck och Rebecca Netzler har slagläge inför lördagens medaljfinal av världscupseglingarna i Palma. När ett race återstår, med dubbla poäng på spel, ligger svenskorna femma, endast tre poäng från bronset och sju från silvermedaljen i 49erFX.
  • Skapad: 08 APR 2022 19:55

Guldet har nederländskorna redan bärgat och på silverplats ligger OS-mästarna från Brasilien. Men svenskorna räds inga.

- Inför i morgon är det tight i poängen, både upp och ner, där topp-sex besättningar är med och fightas om medaljer. Vi kommer att gå ut och göra det bästa race vi kan med sikte på medalj, säger Vilma.

Vilma och Rebecca, som gör sin första stora regatta tillsammans, har imponerat stort. Efter tolv race har de sju pallplatser. Men de har också gjort misstag. Inte mindre än fem gånger har de kapsejsat. Det är onekligen lite ovanligt att vurpa så många gånger på den nivå de befinner sig. Kanske beror det på samspelet ombord, kanske på lite ringrostighet eller kanske på att Vilma inte seglat 49erFX på ett par år.

- Vi är ändå väldigt nöjda med hur vi seglar och jag tycker vi driver båten bra både på kryss och läns. Så länge masten är uppåt går vi fort. Sedan har vi lite båthantering att jobba vidare på, säger Vilma.

På lördagen väntar medaljfinal för Vilma och Rebecca. Av de 15 svenska besättningar på plats i världscupseglingarna på Mallorca är det de och Emil Järrud/Hanna Jonsson i Nacra 17 som kommit topp-10 i sina klasser och därmed får segla medaljrace. Emil och Hanna gick till final som tionde båt.

I ILCA (tidigare Laser) har Emil Bengtson gjort en godkänd regatta, trots att han slutade tolva, bland världens 160 bästa ICLA-seglare och därmed inte nådde medaljracet. Det här är ändå hans bästa internationella regatta hittills.

- Jag är väldigt nöjd med min inställning inför varje dag. Jag har tagit ett race i sänder och haft fokus på att inte ha några förväntningar. Åtta av tio starter har varit bra. Det är ett stort lyft jämfört med tidigare regattor, säger Emil och fortsätter:

- Jag har de senaste månaderna fått ett helt annat lugn i mitt sinne och är mer klar över vad som verkligen är viktigt för mig.  Jag har många personer runt om som stöttar mig på ett fantastiskt sätt.

 

Svenska seglare som tävlar i Trofeo Princesa Sofia Mallorca:

Seglingslandslaget: Vilma Bobeck/Rebecca Netzler (49erFX), Fredrik Bergström/Axel Munkby (49er), Olivia Bergström/Hugo Christensson (470 Mixed), Wilhelm Kark (Laser), Emil Bengtson (Laser), Emil Järudd/Hanna Jonsson (Nacra 17), Ida Svensson/Marcus Dackhammar (Nacra 17)

Utvecklingslandslaget: Alice Moss/Ebba Berntsson (49erFX), Julia Henriksson/Caroline Pettersson (49erFX), Elin Sevedag/Klara Johansson (49erFX), Klara Utterström/Amanda Ljunggren (49erFX), Ludde Lindqvist (Laser), Karolina Larsson (Kitefoil), André Olsson (Kitefoil).

Övriga svenskar: Klas Nåbo (Kitefoil)

 

För mer information besök; www.trofeoprincesasofia.org För resultat och live seglingar: https://bit.ly/3NSdZ8g

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info