Hoppa till sidans innehåll

Utbilda vindsurfingtränare i klubben

21 APR 2022 08:05
Vill ni starta upp vindsurfing i klubben - men saknar utbildade tränare? Eller har ni redan vindsurfingverksamhet men behöver utbilda era tränare? I mitten av juni finns möjlighet att gå Tränare Grön Vindsurfing på Västkusten och i Stockholm.
  • Uppdaterad: 12 APR 2022 17:46

Foto: Malcolm Hanes

På kursen Tränare grön går man igenom undervisningsmetoder, hjälpmedel vid undervisning, pedagogik och lägger stor vikt på säkerhet. Material och upplägg har tagits fram av erfarna vindsurfare, föreläsare och tränare. Däribland Johanna Hjertberg som seglar wind foil, Albin Olander som seglar vågsegling, Per Ringqvist med lång erfarenhet som vindsurfinglärare på Peder Skrivares skola i Varberg, samt Jacob Sköld som är inriktad på freestyle.

Rätt materialf för nybörjare viktigt
Jacobs bästa tips för att komma igång med vindsurfing i klubben är att använda rätt material. På kursen går dem därför igenom vilket material som är lämpligt för nybörjare. Precis som för alla andra delar inom seglingen, är startsträckan kortare om man har en utbildad instruktör och rätt grejer.

- Jag personligen började arbeta som instruktör efter gymnasiet då jag fick möjligheten att jobba med vindsurfing både i Västindien, Grekland och sedermera i Varberg. Vindsurfingen ”tog mig runt i världen” och jag bidrar gärna till att fler får den möjligheten. Har man en gedigen kurs i bagaget så ökar möjligheten till kul jobb, så var det iallafall för mig som har en grund som utbildad seglingstränare, berättar Jacob.

15 000 kr i återstatsstöd för prova-på dag
Just nu ger SSF sina klubbar en fantastisk möjlighet att arrangera roliga aktiviteter i klubben i form av ett återstartsstöd, där ett av bidragen är 15 000 kr till att arrangera en prova på dag. Ett perfekt tillfälle att hyra in ett antal brädor, en duktig instruktör och avsluta dagen med härligt häng runt grillen tillsammans. Läs mer om hur ni ansöker om återstartsstödet här: https://www.svensksegling.se/forklubbar/Administrationochbidrag/aterstartsstod2022/

Länk till anmälan:

Är du eller er klubb sugna på att starta upp vindsurfing hos er? Eller vill ni veta mer om hur ni ansöker om återstartsstödet till aktiviteter i er klubb? Kontakta oss då gärna - så hjälper vi er att komma i gång!


Ansvarig klubbstöd: Theres Wolgast – This is a mailto link
Västkusten: Johanna Bergqvist – This is a mailto link
Stockholm: Oscar Wersäll - This is a mailto link

Skribent: Johanna Bergqvist
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info