Hoppa till sidans innehåll

Sök verksamhetsstöd för parasegling i klubben

16 APR 2022 08:05
Nu finns möjlighet att söka verksamhetsstöd för att starta upp eller utveckla paraverksamhet i sin klubb. Med enkla medel går det att skapa en mer tillgänglig anläggning och erbjuda inkluderande segling för alla.
  • Skapad: 16 APR 2022 08:05

Foto: Skota Hem

Att öppna upp klubben för paraseglare behöver inte betyda att man ska installera liftar eller att handikappanpassa hela sin anläggning. Med enkla medel kan klubben bli mer tillgänglig i seglarskolan eller andra aktiviteter och nu finns möjlighet att söka verksamhetsstöd för att starta upp eller vidareutveckla paraverksamhet.

Målet med stödet är att möjliggöra för fler seglare med funktionsnedsättning att utöva segling kontinuerligt i form av både träning och tävling. Det kan både vara en nystartad verksamhet eller för klubbar som vill förbättra möjligheterna för redan aktiva paraseglare.

Det är även möjligt att söka stöd för anpassningar till följd av Covid-19 pandemin som exempelvis extra ledare för att kunna erbjuda mindre grupper. Aktiviteter som syftar till att nu eller på sikt inkludera paraseglare i klubbens ordinarie verksamhet ses som positivt.

Målgruppen är paraseglare i alla åldrar som har en rörelsenedsättning, synnedsättning eller en intellektuell funktionsnedsättning.

- Det är härligt att kunna gå ut med det här stödet till klubbar i år igen. Vi fick in många fina ansökningar förra året och ser fram emot att få in fler i år igen. Vi vill kunna hjälpa klubbar att erbjuda mer parasegling. Ett långsiktigt mål är att se paraverksamhet som en ordinarie del i många klubbar, spridda över hela Sverige, säger Eva Forslund som vikarierar för Karin Knigge i paraseglingsfrågor på SSF:s kansli.

Klubben kan söka verksamhetsstöd upp till 15 000 kr fram till sista ansökningsdag 30 april. Ansökningsformuläret finns på SSF:s hemsida under Parasegling.

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info