Hoppa till sidans innehåll

Seglarförbundet söker klasstränare i E-jolle och ILCA

26 APR 2022 11:15
Brinner du för segling och vill få fler unga seglare att utvecklas? Har du dessutom gått röd tränarutbildning eller har motsvarande tränarerfarenhet finns nu ett spännande uppdrag för dig under säsongen 2022.
  • Uppdaterad: 26 APR 2022 11:15

Foto: Marc Skeppstedt
Nu söker vi tillsammans med Svenska E-jolleförbundet och Svenska ILCA förbundet klasstränare i E-jolle och ILCA för säsongen 2022. Seglarförbundets klasstränare har en mycket viktig roll inom svensk juniorsegling när det gäller att stödja och utveckla unga seglare, framför allt på blå och röd nivå. Som klasstränare i E-jolle eller ILCA blir du en av klasstränarna i våra rekommenderade juniorklasser. Här kan du läsa mer om SSF:s klasstränare .

Som klasstränare kommer du att genomföra läger i olika delar av landet, fungera som coach på någon/några nationella tävlingar inklusive JSM samt genomföra prova-på aktiviteter och hitta nya sätt att uppmuntra och utveckla seglarna runt om i landet. Du utvecklar seglare men du bidrar också till att överföra klasspecifik kompetens till klubbtränare i klubbar som har aktiva seglare i respektive klass. I uppdraget ingår också att du medverkar på Seglarträffen och på det årliga tränarseminariet och där delar med sig av dina kunskaper.

Fokus för dig som klasstränare är att lära ut grunderna i E-jolle respektive ILCA när det gäller teknik men även utveckla seglarna i vägval och strategi samt förbereda dem för eventuellt klassbyte.

Uppdraget omfattar 20 dagar under säsongen och mycket av jobbet är under helger från april-oktober. 16 av dagarna omfattar tränings- och tävlingsaktiviteter och 4 dagar är medverkan på tränarseminarium och Seglarträffen. Din säsongplanering gör du upp i nära samarbete med respektive klassförbund och du kommer att arbeta nära både klassförbund och Seglarförbundets barn & ungdomsansvarig, Robert Strange.

Läs mer om aktuella klasser på E-jolleförbundets och ILCA Swedens hemsidor.

Är du intresserad så hör av dig snarast till Svenska Seglarförbundet och Robert Strange 070-301 31 56 och eller mejla din ansökan till This is a mailto link senast 9 maj.

Skribent: Robert Strange
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info