Hoppa till sidans innehåll

Seglardagen röstade fram SM-status 2022 i distanskappsegling

05 APR 2022 10:57
När förbundsårsmötet Seglardagen genomfördes på lördagen i Stockholm valdes två nya medlemmar in i styrelsen, Lisa Wermelin, Bromma och Per Gustafsson, Vänersborg. Totalt var 92 anmälda fysiskt eller digitalt varav 25 ungdomar från U25 projektet.
  • Uppdaterad: 05 APR 2022 10:57

Svenska Havskappseglingsförbundet stod för den enda motionen till årets Seglardag och den handlade om att få SM-status för de två distanskappseglingsmästerskapen Fullcrew och Shorthanded redan till säsongen 2022. Styrelsens förslag var att avslå motionen med motiveringen att dessa ska följa Tävlingsreglementet för att uppnå SMstatus på korrekt sätt.  

Seglardagen gick dock på Svenska Havskappseglingsförbundets motion och den röstades igenom av Seglardagen. Nu behöver erforderlig formalia, såsom ett styrelsebeslut om ett uppdaterat Tävlingsreglemente, komma på plats innan beslutet kan verkställas. Under 2022 är planen att de två nya svenska mästerskapen kommer att genomföras enligt följande: SM i distanskappsegling Shorthanded under Bohusracet 30 juni – 3 juli och SM i distanskappsegling Fullcrew i Lerkil 25-28 augusti.
Mer info om mästerskapen i Sailarena och på Svenska Havskappseglingsförbundets webbplats.

Lisa och Per nya i förbundsstyrelsen
Två nya medlemmar valdes in i styrelsen. Den ena var Lisa Wermelin 37 år, som varit aktiv i Stockholms Segelsällskap och bland annat under flera år varit ansvarig för en av de största seglarskolorna och lägerverksamheterna i Stockholms län. Den andre var Per Gustafsson, 62 år, som är verksam i Vänersborgs SS. Per är aktiv som domare och är ansvarig för tävlingskommittén i klubben samt seglare H-båt, Finnjolle och DF65 på motionsnivå.
Mer info om dessa båda i seglardagshandlingarna här.

Torsten Jarnstam ny ordförande i Valberedningen
Anders Pettersson som varit Valberedningens ordförande sedan 2016 och som tillsammans med medlemmarna bidragit stort till arbetet med en kompetent och väl sammansatt styrelse, avtackades. Torsten Jarnstam som varit med i valberedningen i flera år valdes till ny ordförande. Även styrelseledamöterna Arne Larsson och Eva Forslund avgick och avtackades.

25 ungdomar från U25 projektet deltog på Seglardagen
Av de 90-tal deltagarna på Seglardagen var 25 under 25 år. Det var U25 projektet som deltog på mötet men även hade egna möten under lördagen och söndagen. En av dem var Linnea Berg som seglar aktivt bl.a. E-jolle, J70 och Snipe och är tränare i Hjuviks BK och i år även seglarskoleansvarig i Orrvikens SS.

- Jag valde att åka hit och vara med på Seglardagen då många av mina kompisar skulle komma hit. Det är bra att SSF skapar möjligheter för oss att träffas och prata segling. Det var intressant att delta på Seglardagen och förstå hur man arbetar med ekonomi och pengar. Hur man får fram en styrelse och ledamöter och hur allt går till i förbundet, säger Linnea.

Alla möteshandlingar och även protokollet (när det är klart) publiceras här.

Skribent: Marit  Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info