Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Sailarena – navet för kappsegling i Sverige

10 MAJ 2022 12:33
Sailarena är nu den självklara knytpunkten för kappsegling i Sverige. Här hittar man enkelt informationen om tävlingen man vill deltaga i och får även tips om nya tävlingar som man kanske inte ens visste om att de fanns.
  • Skapad: 10 MAJ 2022 12:33

När man väl har skapat ett konto och fyllt på med sina person- och båtuppgifter blir det enkelt och snabbt att anmäla sig till alla kommande kappseglingar. Som skeppare, det vill säga ansvarig ombord, får man i fliken ”Mina anmälningar” en överblick till vilka man är anmäld, vilka som är betalda eller om det finns uppgifter att komplettera.

Alla i besättningen med i Sailarena
En strävan som finns i Seglarförbundet är att alla bättre förstår att segling i flermansbåtar är en lagsport. Det är därför väsentligt att hela besättningen finns med i alla lägen. I Sailarena finns därför inbyggt ett sätt att bjuda in sin besättning så att personuppgifter hanteras på ett lagligt sätt, så att det är hela besättningen som hamnar i fokus. Det är avgörande för vår idrott att vi alla hjälps åt med detta. Varje klubb som arrangerar en tävling behöver se till att besättningsinbjudningen är öppen och att besättningen också visas i deltagarlistor i både Sailarena och i externa start- och resultatlistor.

Skepparen bjuder in - besättningen besvarar & fyller i uppgifter
Varje skeppare som anmäler sig själv och besättningens båt måste också aktivt se till att besättningen bjuds in. Är inte besättningsinbjudningen öppen för en tävling så påtala detta för klubben. Varje inbjuden besättningsmedlem behöver också själv se till att besvara inbjudningen och fylla i sina uppgifter. Under förutsättning att man vill lämna ut sina uppgifter förstås. Det är ju detta GDPR handlar om, att man själv ska ha kontroll var ens uppgifter publiceras.

Mina anmälningar visar alla tävlingar du är inbjuden/anmäld till
Under fliken ”Mina anmälningar” i Sailarena finner man alltså inte bara de tävlingar där man som skeppare har anmält sig, utan också dit man är inbjuden som besättningsmedlem. Allt på samma ställe. Sailarena är inte bara bästa informationskällan för en ansvarig ombord utan också för resten av besättningen som själv kan se vilka datum och tider som gäller.

Följ tävlingen via Sailarena
Inte minst viktigt är det att vi alla tänker på att det finns fler än vi tror som inte är deltagare men som vill kunna följa tävlingen på plats eller hemifrån. Som vill kunna följa personer, båtar och resultat. Med Sailarena är all kappsegling samlad på ett ställe, eller enklare att finna var man ska klicka sig vidare till information eller resultat. Uppmaningen till alla arrangörer är därför att se till att under och efter tävlingen fylla på med nyheter, information och framför allt resultaten.

Skribent: Patrik Erlandsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info