Hoppa till sidans innehåll

Premiär för VM i tvåmannabesättningar på Gotland Runt

30 JUN 2022 15:55
Inom ramen för Gotland Runt seglas ORC Double Handed World Championship. 80 båtar är anmälda med deltagare från stora delar av Europa. Inte helt förvånande är majoriteten svenska ekipage.
  • Skapad: 30 JUN 2022 15:55

Bland de svenska båtarna finns flera som kan räknas som favoriter. Här finns namn som Martin Strömberg, Anders Dahlsjö, Linnea Floser, Anders Lewander, Klabbe Nylöf och Roger Samuelsson.

Att trenden med shorthanded-segling är stark är det inget tvivel om. Även om Doublehanded inte kom med på OS-programmet 2024 så arrangeras i år för första gången ett världsmästerskap i Sverige.

- Vi är oerhört stolta över att KSSS fick möjligheten att arrangera denna premiär av VM för tvåmannabesättningar inom ORC-regeln. Deltagarantalet är över förväntan, vilket visar på att upplägget är lockande för många seglare. Vi önskar KSSS och alla besättningar stort lycka till! säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet. 

Att segla Gotland Runt med bara två personer ombord är en extra utmaning. Seglingen genom skärgården kräver full uppmärksamhet av bägge och ger inte många chanser till vila. När man kommer ut på öppna havet gäller det att försöka hushålla med krafterna samtidigt som man vill ta de rätta taktiska besluten. Att disponera sina krafter rätt och inte göra misstag som kräver besättningsarbete är en stor del av framgångsreceptet för doublehanded segling.

De flesta båtarna beräknas komma i mål under tisdagen. Du kan följa Gotland Runt och ORC DH Worlds på gotlandrunt.se och i appen TracTrac.

Starten för hela Gotland Runt kommer att sändas live mellan 10.30 och 15.00 söndag den 3/7 i KSSS YouTubekanal. Dessutom kommer det att bli uppdateringar med analyser två gånger per dygn: kl. 08.00 och 20.00 under hela racet.

Vill du se starten live i Stockholm är det här de bästa platserna:

imagemjclm.png

 

 

Skribent: Richard Wästberg

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info