Hoppa till sidans innehåll

Mats Komstedt första SM-vinnaren i Parasegling

15 JUN 2022 15:15
I helgen avgjordes det första Para-SMet någonsin. Mästerskapet seglades i 2.4mR och arrangerades av KSSS på Baggensfjärden i samband med Ranking tre i 2.4mR. Det historiska första guldet knep Mats Komstedt från Viggbyholms Båtklubb.
  • Uppdaterad: 15 JUN 2022 15:15

Bild: fv. Jerry Olsson silver, Mats Komstedt guld och Pelle Schönning brons. Foto: Claes Lundin

Totalt deltog nitton båtar och i Para-SM åtta båtar. Detta trots att starka namn som Fia Fjelddahl hade fått förhinder.

Det blev sju race i skiftande men fina förhållanden. I paraklassen var det Mats Komstedt från Viggbyholm som drog längsta strået och stod som SM-vinnare efter helgen. Jerri Olsson från Borås som gjorde comeback i 2.4mR förra året efter ett längre uppehåll blev tvåa. På tredje plats kom Pelle Schönning. Vinnaren på para-SM får en inbjudan till Seglingens Mästare. Hela resultatlistan kan du se här.

- Det är både viktigt och kul att vi kunnat genomföra vårt första Para-SM i segling. Jag ser fram emot fler tävlingar där personer som har funktionsnedsättningar kan tävla, delta och konkurrera. Vi vill att svensk segling ska vara tillgänglig för alla och vi behöver förebilder och aktiviteter så att barn, ungdomar och vuxna ser att det finns en möjlighet att utöva segling som idrott, säger Karin Knigge, paraseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Senare i sommar den 13-14 augusti arrangeras Para-NM, också det på Baggensfjärden utanför Stockholm. Tävlingen genomförs i sprintformat i tillhandahållna båtar. Båtklassen heter RS Venture Connect och är en tvåmansbåt. Är du paraseglare? Kom och testa båten den 20-22 juni på Skota Hem.
Läs mer här

Samarbetspartners

  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info