Hoppa till sidans innehåll

KSSS vann Allsvenskan i Långedrag

19 JUN 2022 21:26
KSSS vann andra tävlingen av Allsvenskan som avgjordes i Långedrag. Stockholmarna dominerade hela helgen men i det sista finalracet höll de på att förstöra allt – men de kom undan med blotta förskräckelsen och vann före Halmstad.
  • Skapad: 19 JUN 2022 21:26

KSSS hade en trygg ledning inför finalen. Men en krock gav dem straffpoäng och när Halmstad vann det avslutande racet skilde till slut bara två poäng mellan ettan och tvåan.

- Vi fick ett straff efter en krock i starten. Vi upplevde väl att vi försökte komma undan, men det var svårt i den lätta vinden. Men det är sådant som händer, säger Sandra Sandqvist rorsman på KSSS-båten.

KSSS rutinerade lag, med Malin Tengström, Mikael Lindqvist, Sandra Sandqvist, Tim Nyllinge och  Hanna Ericksson dominerade hela helgen. Från första start – fram till finalen. Av totalt 14 race, med sex båtar i varje race, vann KSSS sju, kom tvåa i fem och blev trea i ett. Plus finalen, då de kom femma.

- Totalt sett har vi haft en jättebra tävling. Vi har seglat stabilt och vi har visat att vi behärskar väldigt olika förhållanden, säger Sandra och fortsätter:

- Vi var verkligen ett komplett team. Vi är alla duktiga seglare och alla vill och kan så mycket, så det blir mycket snack ombord.

Tre dagars segling i Allsvenskan i Långedrag bjöd inledningsvis på ganska normala förhållanden. Men på lördagen blev det riktigt tufft.

- Då hade vi kuling, det vill säga runt 14–15 m/s. Det var mycket dramatik och vi hade flera kollisioner. Allt gick dock bra men hade det blåst bara lite till så hade vi inte kört några seglingar, säger tävlingsledaren Claes Lundin.

På söndagen var det fullständigt annorlunda. Då var det svaga vindar som gjorde att strategin var viktigast. Det gällde att hitta vindarna och strömmarna – eller att undvika strömmarna. Beroende på åt vilket håll man ville.

Tvåa i Långedrag blev alltså Halmstads SS med Anders, Rebecca och Christoffer Hellekant samt Julia Wännerdahl och Carl Johansson. Halmstad leder nu Allsvenskan efter halva säsongen, två poäng före KSSS.

Trea i Långedrag blev Gamla Stans Yachtsällskap med Fabian Bergman, Therecia Lindqvist, Lukas Bergman, Julia Sommarlund och Viktor Ossmark.

I nästa tävling av Allsvenskan står Åmålsviken som arrangör. Det blir första gången Allsvenskan seglas i Åmål och det sker 19–21 augusti. Allsvenskan 2022 avslutas i Saltsjöbaden, med KSSS som arrangör, 16–18 september.

Bildtext: Från vänster: Hanna Ericksson, Mikael Lindqvist, Sandra Sandqvist, Tim Nyllinge, Malin Tengström.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info