Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Hjälp barn och ungdomar att utvecklas på bästa sätt

16 MAJ 2022 17:02
Hur tar vi på bästa sätt hand om våra nya seglare? Hur skapar vi stimulerande och utvecklande verksamheter för alla åldrar? I ”Matrisen åldersrelaterad verksamhet” får du guidning i hur du kan anpassa träningen utifrån ålder/mognad på seglarna.
  • Skapad: 16 MAJ 2022 17:02

Hur tar vi på bästa sätt hand om våra nya seglare? Hur skapar vi stimulerande och utvecklande verksamheter för alla åldrar?  I ”Matrisen åldersrelaterad verksamhet” får du guidning i hur du kan anpassa träningen utifrån ålder/mognad på seglarna. 

Som ett led i Seglarförbundets arbete att underlätta för klubbar och klassförbund att bedriva anpassad, stimulerande och utvecklande aktiviteter har vi tidigare presenterat den nya handboken för barn- och ungdomssegling. I handboken utgör ”Matrisen åldersrelaterad verksamhet” en viktig del för att anpassa verksamheten efter barn och ungdomars åldersrelaterade utveckling.

Matrisen har sin grund i ledande forskning gällande utvecklingen av barn och ungdomar baserat på deras ålder/mognad med tillhörande fysisk och mental utveckling. Den följer de olika utvecklingsstegen från nybörjarstadiet via uppbyggnadsstadiet och ända upp till det högpresterande stadiet och är ett hjälpmedel för att anpassa verksamheten efter individen på bästa sätt.

Matrisen ger på ett enkelt sätt möjlighet att se vad som är gynnsamt att introducera vid olika ålder/mognad, vad man bör fokusera på, vilken träningsmiljö lämpligast och vilken tränarkompetens som behövs samt lämpliga klasser, val av tävlingar m.m.

Grunden i matrisen är att skapa förutsättningar för kul och utvecklande verksamhet, för alla åldrar.

Här hittar du Matrisen.

Foto: Daniel Stenholm

Skribent: Robert Strange
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info