Hoppa till sidans innehåll

Fler U25or än någonsin på Seglardagen

07 APR 2022 16:51
Årets Seglardag slog rekord i antal deltagande ungdomar då det var hela tjugofyra U25or på plats i Stockholm för att delta på årsmötet. Alla ungdomar hade yttranderätt och fyra av dem var även där som ombud från sin klubb och hade därmed rösträtt.
  • Uppdaterad: 07 APR 2022 16:51

För många av U25orna var det första gången de deltog på ett årsmöte och dagen startade därför med en kort samling om hur Seglardagen går till. Efter mötet träffades alla ungdomar igen för en liten utvärdering samt workshop, båda ledda av Eva Forslund och Gustaf Lindskog som är U25 medlemmar i Svenska Seglarförbundets styrelse.

Det visade sig att nästan alla ungdomarna hade kommit för att ta del av det sociala och träffa U25or från andra delar av Sverige. Trots detta tyckte många att mötet var intressant och de flesta svarade att de skulle vilja delta på Seglardagen igen.

En av deltagarna var Linnea Berg som seglar E-jolle, J70 och Snipe och är tränare i Hjuviks BK men även i år seglarskoleansvarig i Orrvikens SS.

- Jag valde att åka hit och vara med på Seglardagen då många av mina kompisar skulle delta. Det är bra att SSF skapar möjligheter för oss att träffas och prata segling. Det var intressant att delta på Seglardagen och förstå hur man arbetar med ekonomi och pengar. Hur man får fram en styrelse, ledamöter och hur allt går till i förbundet, säger Linnea.

Gustaf Jobenius, 21 år är ny medlem i Svenska Seglarförbundets Barn & ungdomskommitté. Han är aktiv både i SS Delfinens seglarskola och som tränare i Nyköpings och Oxelösunds SS.
- Det är mycket formalia kring ett årsmöte men intressant att veta vad som ligger till grund för verksamheten vi bedriver i föreningen och hur det går till på högsta nivå, säger Gustaf och fortsätter:

- Vi har sökt bidrag och blivit beviljad bidrag några gånger. Det är bra att förstå vart pengarna tar de vägen och roligt att veta vad vi har att jobba med.

Under workshopen fick de sedan ta fram utvecklingspunkter som skulle göra det mer intressant för ungdomar att delta på Seglardagen framöver. Kvällen avslutades därefter med en gemensam middag följd av teamspelet ”Escape room” och sedan härligt häng tillsammans på hotellet.

- Det har som alltid, varit fantastiskt roligt att få umgås med våra U25or. Jag är imponerad över deras engagemang under och efter mötet. Framför allt under vår workshop visade ungdomarna på intresse att vilja påverka svensk segling. Jag både tror och hoppas att vi kommer kunna se fler U25or på Seglardagen kommande år, säger Eva Forslund som var ansvarig på plats från U25 projektet.

 

Skribent: Johanna Bergqvist
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info