Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Foto: John Pounder

Emil till guldfleet

26 MAJ 2022 10:24
Efter tre dagar av tuffa seglingar på ILCA 7-VM i Mexiko går det allt bättre för Emil Bengtson som klättrar i totalen. Som ende svensk kommer Emil att få segla guldfleet som drar igång på torsdagen.
  • Skapad: 26 MAJ 2022 10:24

Ludde Lindqvist (81:a) och Wilhelm Kark (95:a) nådde inte guldfleet. Men Emil som ligger 45:a, av totalt 126 deltagare, får nu mäta sina krafter med de bästa. Och det har gått allt bättre för Emil som slutade åtta i onsdagens sista race – hans bästa resultat hittills på VM.

- Jag börjar så smått få en förståelse för hur jag ska segla strategiskt. Men jag är inte där jag vill vara riktigt ännu. Jag känner mig i fysiskt bra form och har mycket kvar att ge. Sista starten är en ok start och även rätt vägval. Jag var trea vid första kryssen. Men sedan gjorde jag dessvärre en dålig läns, berättar Emil och fortsätter:

-  Jag behöver våga riskera mer och dra tidigare än dom andra i starten. Det finns förbättringspotential med mitt val av kant på läns. Vågorna och ström har en stor påverkan.

De tre första dagarna på Banderas Bay på Mexikos västkust har bjudit på identiska förhållanden.

- Det har varit nästan skrämmande lika förhållanden varje dag. Idag lika så, 140 grader kommer sjöbrisen ifrån och 12 byggande till 16 knops vind, säger Emils coach Max Salminen som ser hur hans adept tar för sig alltmer:

- Starterna blir allt bättre och så tror jag Emil fick självförtroende tidigt idag då han märkte att han till och med kunde segla snabbare än dom bästa. Nu vill jag se att han fortsätter att vara offensiv i starterna och tar alla möjligheter att göra det svårt för killen i lovart. Och det kommer vara extra viktigt imorgon då han delar linjen med dom bästa, säger Max.

 

Läs mer här: 2022 ILCA 7 Men’s Worlds Championship – Day 2 – 2022 ILCA 7 Men MEX (ilca-worlds.org)

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info