Hoppa till sidans innehåll

Effektivisera ert arbete med moderna föreningen

22 APR 2022 07:14
Letar er klubb efter ett sätt att strukturera ert arbete och göra en plan för vilka områden ni vill förbättra framöver? Då är moderna föreningen ett verktyg för er – kom igång redan idag!
  • Uppdaterad: 22 APR 2022 07:14

Med moderna föreningens hjälp kan ni enkelt få en översikt av hela klubbens verksamhet och de olika områden som ni vill förbättra. Verktyget är lätt att använda och det ligger helt gratis på Svenska Seglarförbundets (SSF) hemsida, Länk till moderna föreningen. Med hjälp av ett övergripande Exceldokument med fem olika flikar, där varje flik har ett tema med tillhörande lista över olika nivåer som ni kan uppnå inom respektive område. De fem olika områdena är: 

  • Utbildning, kompetens & ledarskap 
  • Tillgänglighet & jämställdhet 
  • Medlemskap som engagerar 
  • Träning och tävling 
  • Hållbar verksamhet 

Betydelsen av de olika områdena och nivåerna står utförligt beskrivet under “Moderna föreningen” fliken på SSF:s hemsida. Kortfattat så finns det fem olika nivåer som är färgkodade i ordningen – gul, grön, blå, röd och svart. För att kunna söka bidrag hos SSF så behöver ni uppfylla den grundläggande gula nivån på samtliga ovanstående områden. Resterande nivåer är för er som vill fortsätta att utvecklas inom er verksamhet. 

Nu finns också en lärgruppsplan för Moderna föreningen som är uppdelad i två kvällar. En kväll där ni gör en nulägesanalys av er verksamhet och en kväll där ni gör en plan för vad ni ska jobba vidare med framöver. För att kunna fungera som ett team och utvecklas tillsammans är det viktigt att ni har ett uttalat gemensamt mål - alla behöver dra åt samma håll för att ni ska nå dit ni vill. 
Länk till lärgruppsplanen

Uppsala Segelsällskap har använt sig av verktyget i 3-4 års tid nu för att organisera och strukturera sin verksamhet. De gillar den tydliga områdesindelningen och hur smidigt det är att utnyttja färgskalan utan att vara bunden av en viss ordning. 

- För att komma igång med arbetet kring moderna föreningen är det viktigt att vara noga med att alla inblandade är införstådda i målsättning, strategier och att det handlar om samarbete på alla nivåer. Från styrelsebeslut ner till hjälpledarnivå. Det krävs även en realistisk vision som sträcker sig över en längre period - kanske ett par år, berättar Per Ek – ungdomsansvarig i Uppsala SS. 

Låter detta som något för er klubb? Eller är ni nyfikna på att höra mer? Tveka då inte att höra av er till er klubbkonsulent eller SSF:s klubbstödsgrupp - så hjälper vi er att komma igång. 

Ansvarig klubbstöd 
Theres Wolgast: This is a mailto link 
Emelie Lindström: This is a mailto link 

Klubbkonsulent 
Västkusten - Johanna Bergqvist: This is a mailto link 
Stockholm – Oscar Wersäll: This is a mailto link 

Skribent: Johanna Berqvist

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info