Hoppa till sidans innehåll

Årets första SM i IOM

12 APR 2022 07:45
Den radiostyrda båtklassen IOM har haft årets första svenska mästerskap. Efter en kall och blåsig helg var det Michael Collberg som till slut vann.
  • Uppdaterad: 11 APR 2022 16:59

Svenskt mästerskap i radiostyrda båten IOM genomfördes i Vadstena den 9-10 april. 30 båtar kom till start och lördagen inleddes med snöstorm. Hela första dagen präglades av hårt väder och trots att seglingarna genomfördes mellan hamnpirarna så blev det ganska jobbig sjö att segla i för dessa små båtar. Även på söndagen var det stundtals hård vind, men det fanns också perioder då det var lite lugnare. Det gjorde det mer vanskligt för seglarna att välja rätt rigg i kappseglingarna och här visade det sig att rutin och erfarenhet skulle bli avgörande.

Efter totalt 21 kappseglingar under de två dagarna var det Michael Collberg som blev Svensk Mästare med Thomas Envall som tvåa och Johan ”Jocke” Ameln som trea. Det här tre mycket erfarna personerna har hållit på med segling i olika former i många år. Det här var Michael Collbergs 27:e (!) SM-titel och han har tidigare vunnit många SM i bl.a. H-båt och Express. Michael är därmed den förste i år att bli inbjuden till Seglingens Mästare där vi hoppas få se honom i Marstrand den 8-9 oktober.

SM IOM 2022_CLU-3130.jpg

Skribent: Claes Lundin
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info