Hoppa till sidans innehåll
Foto: SAILING ENERGY

Anton och Lovisa har guldläge i Hyeres

29 APR 2022 19:05
Inför lördagens finalsegling i French Olympic Week leder OS-silvermedaljören Anton Dahlberg tillsammans med Lovisa Karlsson i den nya OS-klassen 470 Mixed. Och i 49erFX slåss Vilma Bobeck/Rebecca Netzler om segern med den olympiske mästaren.
  • Skapad: 29 APR 2022 19:05

Fredagens seglingar bjöd på lätta vindar. Det var en dag när ett misstag vid fel tillfälle kunde kosta mycket. Men Anton och Lovisa höll ihop det bra – utan att briljera. De seglade in på femte plats i dagens enda race och leder inför medaljracet, där de tio bästa gör upp om medaljerna. Och där dubbla poäng står på spel.

- Inspirerande att vi redan nu får möjlighet att segla ut i pole position i medaljracet. Att bygga den erfarenheten som lag tidigt tror vi är en framgångsnyckel. För en sak vet vi med säkerhet; att vara bäst när det gäller som mest ska vi bli riktigt bra på. Dit har vi en bit kvar, men den resan börjar i morgon och det ser vi framemot, berättar Anton.

I 49erFX fick Vilma och Rebecca serien åtta-femma-åtta på fredagen och inför medaljracet ligger de tvåa med nio poäng upp till de dubbla olympiska mästarna, från 2016 och 2020, Martina Grael/Kahena Kunze från Brasilien. Det betyder att svenskorna måste vara fem placeringar bättre än brasilianskorna för att snuva dem på guldet. Vilma är optimistisk:

- Inför medaljracet i morgon har vi ett bra utgångsläge. Vi kommer att gå ut med inställningen att vinna racet så får vi se hur långt det leder, säger Vilma och fortsätter:

- Jag är väldigt nöjd med vår prestation idag. Tidigare har vi fått kämpa i liknande förhållanden. Men idag seglade vi smart, pressade båten bra och plockade hela tiden placeringar runt banan. Kommunikationen ombord har fungerat kanon och vi peppar varandra i med och motgång.

Även i Nacra 17 finns en svensk båt med i medaljracet. Ida Svensson/Marcus Dackhammar tog den tionde och sista platsen, precis framför kompisarna Emil Järudd/Hanna Jonsson som slutade elva – och därmed missar medaljracet med minsta möjliga marginal.

 

Svenska seglare som tävlar i French Olympic Week i Hyères, Frankrike:

Seglingslandslaget: Vilma Bobeck/Rebecca Netzler (49erFX), Fredrik Bergström/Axel Munkby (49er), Olivia Bergström/Hugo Christensson (470 Mixed), Anton Dahlberg/Lovisa Karlsson (470 Mixed, Wilhelm Kark (Laser), Emil Bengtson (Laser), Emil Järudd/Hanna Jonsson (Nacra 17), Ida Svensson/Marcus Dackhammar (Nacra 17)

Utvecklingslandslaget: Alice Moss/Ebba Berntsson (49erFX), Julia Henriksson/Caroline Pettersson (49erFX), Ludde Lindqvist (Laser), Karolina Larsson (Kitefoil), André Olsson (Kitefoil), Johanna Hjertberg (IQFoil).

 

För mer information besök; Semaine Olympique Française 2022 (ffvoile.fr)

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info