Hoppa till sidans innehåll

SSF inleder samarbete med KanslietOnline

11 APR 2022 15:52
SSF har tecknat ett samarbetsavtal med KanslietOnline som ger seglingen möjlighet till såväl en prisvärd hemsida som ett administrationsverktyg med bland annat funktioner för anmälan till klubbens aktiviteter, betalning och webbshop.
  • Skapad: 11 APR 2022 15:52

Bakgrund till behovet att ersätta IdrottOnlines hemsida
Under hösten 2021 kom Riksidrottsförbundet med beskedet att de på grund av en stor prisökning inte längre kunde förse klubbar och förbund, däribland vi inom SSF, med gratis hemsidor via IdrottOnline. Hemsidan via IdrottOnline kommer därför att släckas ner 31 december 2022. Vid detta besked startade ett intensivt arbete på Svenska Seglarförbundet (SSF). En del i det arbetet bestod i att se hur SSF på bästa möjliga sätt ska kunna stötta de klubbar och klassförbund som nu tvingas byta hemsida på kort varsel.

I början på februari hölls ett dialogmöte för att informera om läget och processen framåt. I samband med mötet skickades det också ut en enkät för att kartlägga vilken hjälp som önskades. Resultatet av såväl dialogmötet som enkäten visade att det fanns en stor efterfrågan på en gemensam lösning och ett önskemål att SSF tog ett samlat grepp om frågan. Alltifrån att ta fram en leverantör till att skapa en gemensam mall för oss inom seglingen och att funktioner för anmälan till klubbens aktiviteter och administration kom högt upp på behovslistan. 

- Vi kände sedan tidigare till önskemålet om bättre digitala verktyg för att minska allt arbete med administration i klubbarna och det är en tydlig del i vår strategi 2026 att verka för det, säger Theres Wolgast på SSF:s kansli. Därför känns det väldigt bra att vi nu får till detta samarbete med KanslietOnline, fortsätter Theres.

Viktigt också att komma ihåg är att många klubbar och klassförbund redan idag har en annan hemsides lösning än IdrottOnline. De blir inte påverkade av att hemsidan via IdrottOnline släcks ner. De kan nu välja att lugnt sitta kvar i lösningen de redan har eller lära mer om KanslietOnline och överväga att byta eller kombinera lösningarna. Till sist är det alltid klubben eller klassförbundet som själv väljer den lösning de önskar. Detta är SSF:s rekommendation.

KanslietOnline den bästa lösningen för seglingen
En noggrann genomgång av det olika idrottsadministrativa plattformar som finns på marknaden idag, visade att KanslietOnline är det bästa alternativet för seglingen. KanslietOnline är ett verksamhetssystem byggt för att skapa ”mer tid åt det roliga”. Systemet effektiviserar arbetet med kommunikation, administration och ekonomi i klubben. 

- Efter genomgången kallade vi vår nybildade referensgrupp för IT- och digitaliseringsfrågor till ett möte för att stämma av med dem att detta var ett spår att gå vidare med. Under det mötet kände vi att vi fick bekräftat att detta verkligen är en bra väg och något man önskar sig som ideell kraft inom seglingen, berättar Theres.

Svenska Seglarförbundet och KanslietOnline har därför idag skrivit under ett samarbetsavtal som ger oss inom segling 25% specialrabatt.

KanslietOnline är egentligen mycket mer än en hemsida om klubben eller klassförbundet väljer att använda den möjligheten. Det går också att enbart välja hemsidelösningen, bara administrationspaketet eller allt-i-ett. Väljer man allt-i-ett paketet får man bland annat ett medlemsregister, enkel närvaro- och LOK-stödsrapportering, hemsida som flera kan hjälpas åt att sköta, en app anpassade för ledare och medlemmar, fri support, aktivitetskalender, anmälan till aktiviteter, möjlighet till båtplatshantering, webbshop, gratis funktion för SMS-utskick, faktureringstjänst med automatisk avprickning och uppföljning.

I KanslietsOnlines plattform blir det enklare med LOK stöds administration och många av kommunikations och administrations frågorna kan du lösa från mobilen och inte enbart från datorn.

Plattformen är testad för alla former av utrustning som datorer, Iphone, Android och plattor.

SSF planerar att jobba med KanslietOnline för att tillsammans utveckla systemet för att passa seglingens verksamhet än bättre. Det som är infört från början är teman på hur webbsidorna ser ut för att ge en seglingskänsla. Redan idag finns det klubbar och klassförbund som använder KanslietOnline. Så verktyget är redan beprövat och fungerar bra för att administrera såväl klassförbundet som klubben med seglarskola men också klubben som behöver möjlighet till båtplatshantering på land eller i vattnet.

- Jag är positiv till detta samarbete. Vi har verkligen hittat en lösning som kan leverera det som våra klubbar och klasser efterfrågade. Att det dessutom går att välja till exempel bara hemsidelösningen gör att KanslietOnline är en lösning som kommer passa de flesta av våra medlemmar. Självklart kommer det aldrig passa alla och alla kan själva välja fritt. Men det känns skönt att ha en partner att kunna rekommendera som möter seglingens behov nu där vi är med och utvecklar framåt, säger Theres.

Priser – 25% specialrabatt för alla SSF medlemmar och vi kommer kunna ta en del gemensamma utvecklingskostnader centralt för alla SSF medlemmar.
Priserna bygger på antalet medlemmar som klubben eller klassförbundet har. Genom samarbetsavtalet som SSF och KanslietOnline nu tecknat så har alla klubbar och klassförbund som tillhör SSF 25 % specialrabatt på alla KanslietOnlines tjänster.

Här kan du läsa mer om KanslietOnline och erbjudandet för oss inom seglingen.


Via dessa länkar kan du vara med på en digital demonstration av KanslietOnline på Teams. 
Maila This is a mailto link om du vill ha en kalenderinbjudan till något av tillfällena:

Demo 1 : den 20 april kl. 12-13. Klicka här för att ansluta till mötet.
Demo 2: den 27 april kl. 19-20. Klicka här för att ansluta till mötet.

Anmäl dig här om du vill komma igång med KanslietOnline redan idag.


Vid frågor kontakta Theres Wolgast på SSF:s kansli, This is a mailto link och 0701-808 552.

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info