Hoppa till sidans innehåll

26 nya paraseglare under prova-på dag

30 MAJ 2022 15:08
Det var stort intresse för segling på årets prova på läger för personer med funktionsnedsättning, ”Start Your Impossible Camp” som arrangerades på Bosön 21-22 maj av Sveriges Paralympiska Kommitté.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2022 15:08

Deltagarna kunde testa totalt 22 olika idrotter och Seglarförbundet i samarbete med Skota Hem erbjöd parasegling. Trots grått väder var seglingen fullbokad under båda dagarna med totalt 26 taggade personer från olika delar av Sverige. I två Hansa 303 fick deltagarna tillsammans med en instruktör testa på hur det är att ta sig fram över vattnet med endast vinden som motor.

Lite nervöst var det för många i början, men efter en stund tog deltagarna för sig mer och mer i båten. Att bli stänkt av de kalla vågorna verkade det inte vara någon som brydde sig om och det var seglare med glada miner som lämnade hamnplan efter passen. Några deltagare kom dessutom tillbaka mellan passen för att prova en gång till.

- Det har varit en mycket intensiv, rolig och givande helg. Det är kul att så många var intresserade av att testa på segling. Vår målsättning var att inspirera deltagarna och ge dem en positiv upplevelse så de kan fortsätta med segling ute i någon av våra klubbar, säger Eva Forslund, ledare under lägret och fortsätter:

- Vi vill ju bli fler paraseglare och för oss var lägret en stor möjlighet eftersom Sveriges Paralympiska Kommitté har en bred rekryteringsbas som gjorde att vi nådde personer som annars kanske inte kommit i kontakt med seglingen.

Vill du prova på parasegling? Eller vill din klubb starta upp parasegling?
Kontakta Karin Knigge, ansvarig för parasegling på förbundskansliet This is a mailto link 073-9347780

Läs mer om parasegling på svensksegling.se
Läs mer om Start Your Impossible Camp

Foto: Parasportförbundet & Claes Lundin

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info