Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Anette!

02 FEB 2022 08:52
Kansliet på Svenska Seglarförbundet har fått förstärkning i form av Anette Önerud. Anette kommer att driva två projekt under 2022. Dels ett projekt kring våra anläggningar, dels det interna arbetet med byte av hemsidelösningen i IdrottOnline.
  • Skapad: 02 FEB 2022 08:52

Anette Önerud kommer närmast ifrån Riksidrottsförbundet (RF) där hon arbetat med fördelningen av kompensationsstödet men också utvecklingen av den digitala utbildningen idrottens föreningsledare och uppstarten av RF:s hållbarhetsnätverk. 

- Det är väldigt spännande att ha fått möjligheten att börja som projektledare på Svenska Seglarförbundet. Säger Anette. Mest jobbar jag ju med framtidens vattensportanläggningar i form av ett projekt där jag har nytta av både mina kunskaper om idrottsrörelsen men också som utbildad arkitekt.  

Framtida multifunktionella vattensportanläggningar. 
Tillsammans med fyra andra vattensporter har Svenska Seglarförbundet (SSF) fått pengar från RF till ett projekt med syftet att utveckla arbetet med anläggningar för idrott på vatten i ett större perspektiv. Dels för att kunna hitta gemensamma områden att samverka kring men också för att lära av varandra. Det här initiativet ger oss också chansen att bättre förstå hur klubbars verksamheter och anläggningar fungerar idag och vilka resurser och behov som finns på olika håll. 

- I vår strategi 2026 är ”klubben i centrum” ett av fokusområdena och det visar hur viktig frågan om våra seglingsanläggningar är både nu idag men också att vi säkerställer bra och hållbara arenor för framtiden. Säger Theres Wolgast vik. Klubbstödsansvarig på SSF:s kansli 

Projektet ”Framtida Multifunktionella Vattensportanläggningar” är ett samarbete mellan Svenska Isseglarförbundet, Svenska Kanotförbundet, Svenska Motorsportförbundet, Svenska Roddförbundet och Svenska Seglarförbundet. 

Bakgrund i orienteringen 
Anette har är även aktiv som utövare och ledare inom orienteringssporten och är fortsatt väldigt engagerad. Både som ordförande i sin klubb men också som styrelserepresentant i Orienteringsförbundet med ansvar för bl a. hållbarhet, arrangemang och jämställdhet.   

Så att Anette har ett stort idrottsintresse och nära koppling till naturen både vad det gäller skog och vatten råder det ingen tvekan om. Familjen har ofta spenderat somrarna på en ö i Stockholms skärgård. 

- Vi är så glada för att Anette nu är en i teamet på kansliet. Säger Theres. Jag är imponerad över hur fort hon kommit igång med sina uppgifter och redan visar resultat.  

Anette kommer förutom projektet kring anläggning driva den interna processen med att ta fram en ny hemsidelösning för SSF. Du når Anette på This is a mailto link.

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info