Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet söker Barn- och ungdomsansvarig

16 JAN 2022 15:00
Vi söker dig som vill vara med och utveckla svensk barn- och ungdomssegling och som brinner lite extra för just den målgruppen. En heltidstjänst med placering i Göteborg eller Stockholm. Sista ansökningsdag 31 januari.
 • Uppdaterad: 16 JAN 2022 08:00

Vi vill sätta vår barn- och ungdomssegling på kartan och verka för att fler får möjlighet att segla oavsett nivå.

Ladda ner annonsen (pdf).

Ansvarsområde

Du kommer att ha ett övergripande ansvar för svensk barn- och ungdomssegling och arbeta nära vår Barn- och Ungdomskommitté i strategiska frågor. Du kommer vidare vara vår kontaktperson gentemot Riksidrottsförbundet i barn- och ungdomsfrågor samt leda seglingens del av svensk idrotts gemensamma arbete med Idrotten vill och Trygg idrott.

Som din kompass kommer du att ha Svenska Seglarförbundets strategi mot 2026 med tillhörande verksamhetsplan. Där finns det beskrivet vilka målsättningar som finns för vår barn- och ungdomssegling.

Konkreta roller och arbetsuppgifter:

 • Du är en viktig resurs för våra juniorklassförbund där du är huvudansvarig för att utse och leda våra klasstränare, vars roll du styr och utvecklar.
 • Du är ansvarig för att anordna årligt återkommande junioraktiviteter till exempel Jr Camp och Juniortjejträffen.
 • Du samverkar och stöttar upp i våra barn- och ungdomsarrangemang, såsom Junior SM, Ungdoms SM, Jr Cup, U25-projektet m. fl.
 • Du är medlem i Barn- och Ungdomskommittén som kansliets representant. Kommittén jobbar på uppdrag av SSF:s styrelse.
 • Du utvecklar, introducerar och koordinerar nya typer av gemensamma/nationella aktiviteter som framtiden kräver och som engagerar barn och ungdomar.
 • Du ansvarar för våra SSF certifierade seglarskolor, bidrar till utvecklingen av våra utbildningar för instruktörer och tränare samt våra andra områden kopplat till barn- och ungdomar.
 • Du driver arbetet med Trygg Segling och Seglingen Vill.
 • Du initierar och hjälper till med dokumentation och texter om verksamheten för vår webb och våra sociala medier.

Dina egenskaper

Du är en person som är van att ta eget ansvar för dina arbetsuppgifter, är noggrann och strukturerad samt har en god samarbetsförmåga. Du är en driven och självgående person som gillar att ha många bollar i luften och du känner dig bekväm med att prata inför grupp. Vidare är du öppen och har lätt att knyta nya kontakter och vill bidra till ett gott samarbetsklimat. Du är väl förtrogen med sociala medier.

Dina kvalifikationer

 • Erfarenhet av barn- och ungdomsidrott, gärna inom seglingsidrotten.
 • Det är meriterande om du har gått någon av SSF:s utbildningar, till exempel Tränare grön, blå och/eller röd.
 • Högskoleutbildning eller annan relevant utbildning inom idrott samt kunskap i idrottsforskning är ett plus.
 • Goda kunskaper i verbal och skriftlig kommunikation och sociala medier.
 • B-körkort
 • Vi ser gärna att du är idérik, innovativ och ser möjligheter i utvecklandet av svensk barn- och ungdomssegling.

Om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med start snarast möjligt och vi kommer tillämpa provanställning om sex månader. Placeringsort är antingen på vårt kansli på Djurgården i Stockholm eller tillsammans med kollegor i Göteborg. Du har stor frihet under ansvar när det gäller att förlägga din arbetstid, men tjänsten innehåller arbete på kvällar och helger samt resor inom tjänsten förekommer regelbundet.

Ansökan

Ansökan innehållande ditt CV och ett personligt brev mejlas till This is a mailto link senast den 31 januari. Intervjuer kommer att ske löpande. Har du några frågor om tjänsten så kontakta gärna Marie Björling Duell, förbundsdirektör, via mejl eller på telefon: 08-459 09 98.

Varmt välkommen med din ansökan!

Svenska Seglarförbundet är ett av 72 specialidrottsförbund som är anslutna till Svenska Riksidrottsförbundet, RF, och ett av 42 olympiska specialförbund i Sveriges Olympiska Kommitté, SOK. Svenska Seglarförbundet har drygt 100 000 medlemmar fördelade på 325 klubbar, 16 distrikt och ett 60-tal klassförbund.

Vår vision är att göra segling tillgängligt för alla och vår mission att utveckla seglare och ledare hela livet. Vår verksamhet bedrivs i föreningar, distrikt, klassförbund och SSF är en integrerad del av den svenska idrottsrörelsen. Allt vi gör inom svensk segling syftar till att utveckla idrotten segling. Vi bedriver dessutom verksamhet som gagnar seglingen i stort och genom att göra så bidrar vi aktivt till att öka intresset för såväl fritidssegling som idrotten segling. Vi vill finnas till för dom många, vi är öppna för alla och vi jobbar stenhårt för att fler ska kunna få ta del av vår fantastiska sport!

Bild: Seglarskolan i Hällsvik Foto: Jenny Axhede

Skribent: Marit  Söderström
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

 •  
 • Svenska sjö logotyp
 • Ackerts reklamproduktion
 • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info