Hoppa till sidans innehåll

Stort tack till alla som är med i Postkodlotteriet!

17 MAR 2022 10:36
Vid Svenska Postkodlotteriets Årliga Utdelning stod det klart att 59 ideella organisationer får dela på 1 032 384 224 kronor från Postkodlotteriet 2022. Svenska Seglarförbundet har fått 5 miljoner kronor i icke-öronmärkt stöd det här året.
  • Uppdaterad: 17 MAR 2022 10:36

Sammanlagt genom åren har förbundet fått hela 43,5 miljoner kronor.

- Stödet från Postkodlotteriet gör stor skillnad för oss. För de här pengarna har vi kunnat fortsätta vårt arbete med att göra segling tillgängligt för alla och att utveckla ett livslångt intresse för vår idrott. Det handlar om att ge alla barn, ungdomar och vuxna möjlighet till en trygg start och inspirera till segling hela livet. Under 2021 har det möjliggjort extra satsningar på vår prova-på-verksamhet, våra certifierade SSF Seglarskolor, vårt klubbstöd samt verksamheter som erbjuder parasegling och segling för personer med utländsk bakgrund. Med hjälp av stödet från Postkodlotteriet och alla lottköpare kan vi ta ytterligare kliv mot vår vision ”Segling tillgänglig för alla”, säger förbundsdirektör Marie Björling Duell.

Hela miljardöverskottet går till att stärka civilsamhället
Postkodlotteriet finns till för att stödja ideella organisationer. Hela miljardöverskottet från lottförsäljningen går till att stärka civilsamhället.
- Vi är en av de ideella organisationer som får ta del av överskottet som delas ut varje år. Eftersom stödet inte är öronmärkt är det extra värdefullt. Vi kan använda pengarna där vi ser att behoven är störst och bygga vår verksamhet långsiktigt, säger Marie.

Under året har Svenska Seglarförbundet kunnat jobba på bred front med barn & ungdomssegling där stor vikt läggs vid att säkerställa att idrotten bedrivs enligt Barnkonventionen samt Riksidrottsförbundets riktlinjer för barn- och ungdomsidrott.
- Vårt mål att ALLA ska känna sig trygga, ha roligt, utvecklas och därigenom vilja fortsätta med segling genom hela livet, säger Marie.

Utveckling av den moderna klubben & segling tillgänglig för alla
Förbundet har också kunnat fortsätta att utveckla den moderna klubben som möjliggör ”Segling tillgänglig för alla”. Sveriges idrottsföreningar är en enorm resurs för svenska samhället. Seglingens klubbar är spridda över hela Sverige och drivs som i de flesta idrotter av ideella krafter. Ideella krafter som skapar aktiviteter med syfte att ge fler möjlighet till ett friskare och rikare liv. 
- Inom ramen för Seglarförbundets strategiarbete har vi tagit del av en studie där det framgick vilken potential som finns kopplat till både ökad fysisk och psykiskt hälsa om barn, ungdomar, vuxna samt personer med funktionsvariationer på ett bättre sätt än idag kan få möjlighet till vattenaktiviteter såsom segling. Vi vill fortsätta att med hjälp av klubbarna att skapa och utveckla aktiviteter som verkligen är tillgängliga för alla och som stärker vår folkhälsa, både fysiskt och psykiskt. 

#Postkodeffekten
Nära en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela överskottet från lotteriet går till ideella organisationer. Tack vare alla som är med i Postkodlotteriet kan organisationerna hjälpa fler människor, skydda fler hotade djur, göra fler insatser för klimatet och finansiera fler livsviktiga forskningsprojekt. Det här är #postkodeffekten. Tillsammans gör vi skillnad!
Läs mer om Postkodlotteriet här. 

Här kan du se dagens sändning av Postkodlotteriets årliga utdelningmed bland annat intervju av förra årets Fredspristagare Maria Ressa och träffa flera av förmånstagarna i Postkodlotteriet.
Länk till sändningen.
 

 

Skribent: Marit  Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info