Hoppa till sidans innehåll
Foto: Virtual Regatta

Premiär för SM i e-segling 2022

24 MAR 2022 06:00
Tisdagen den 5 april, kl. 20.00 drar 2022 års säsong av SM i e-segling igång. Det är gratis att delta och alla som vill kan vara med!
  • Skapad: 24 MAR 2022 06:00

Sommaren 2020 arrangerades det alla första svenska e-mästerskapet i segling och efter två säsonger med många deltagare har nu e-seglingen fått SM-status. Mästerskapet pågår under april och maj, det blir en perfekt uppladdning inför kappseglingssäsongen på vattnet.

Mästerskapet består av sex delseglingar i en grundomgång och avslutas därefter med en final där de som placerat sig topp 10 i det sammanräknade resultatet från grundomgången möter de tio främsta svenska seglarna på världsrankingen. 

Datumen för deltävlingarna är:
5 april
12 april
19 april
26 april
10 maj
17 maj

Information om datum och plats för finalen kommer att publiceras inom kort. Tanken är att finalen ska vara live, men de 20 finalisterna på plats där de spelar mot varandra och där intresserade kan titta på och följa seglingarna.

Det är enkelt att delta genom att skapa ett konto på plattformen Virtual Regatta Inshore, världens främsta e-seglingsplattform. Är du ny inom e-segling eller segling överhuvudtaget erbjuder spelet en seglarskola. Detta gör att vem som helst kan vara med, oavsett kunskaps- och erfarenhetsnivå. För de redan etablerade seglarna erbjuder spelet en rejäl utmaning i form av taktik och strategi.

Anmälan till SM i e-segling sker via Sailarena, sök på SM e-segling 2022. Anmälningsfönstret inför vardera deltävling är öppen från måndagen innan deltävlingen till 6 timmar innan första start. 

Svenska Seglarförbundet erbjuder även clinic, träningstillfällen, inför varje deltävling. Här får du tips och råd av coachen Christian Harding och kan i lugn och ro lära dig hur spelet fungerar eller slipa på tekniken. Clinics anordnas på söndagar mellan kl. 20.00 – 21.00 på fölande datum:
3 april
10 april
17 april
1 maj
15 maj
Logga in via Zoom för möjligheten att få tips och utbyta erfarenheter med andra e-seglare. Använd koden 006710 för att komma in i mötet. 

SM i e-segling genomförs i samarbete med World Sailing och Virtual Regatta.

Mer information, inbjudan och resultat hittar du på hemsidan här.

Följ Svenska Seglarförbundet på Facebook för uppdateringar.

 

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info