Hoppa till sidans innehåll

Ida 18 år ny i styrelsen på Västkusten

12 JAN 2022 12:23
Ungdomarna fortsätter att engagera sig och ta plats i vår organisation och en av dem är 18-åriga Ida Gabrielsson från Lysekil SS Gullmarn som nu är del av Västkustens Seglarförbunds styrelse.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2022 12:23

Foto: Gabriel Berntsson, Lysekils Posten

Ida Gabrielsson har sedan länge varit aktiv i Lysekils SS Gullmarn och ser sin nya styrelsepost på i Västkustens Seglarförbund som en möjlighet att vara med och påverka framtiden inom svensk segling.

Som seglarskoleansvarig i klubben brinner Ida för att utveckla seglingen och göra den tillgänglig för fler. Förfrågan om att sitta med i Västkustens Seglarförbunds styrelse såg hon därför som en spännande utmaning där hon både kommer få arbeta med frågor på distriktsnivå och få med sig nyttiga lärdomar för framtiden.

- Min vision är att göra seglingen tillgänglig för fler. Just nu arbetar jag med ett examensarbete där jag forskar kring seglarföreningars arbete för att inkludera fler till seglingen. Eftersom mitt mål är att fler ska få uppleva den frihet, laganda och ansvarstagande som vi känner när vi är ute på havet och seglar, berättar Ida.

Ida är uppvuxen med segling på Västkusten och läser just nu sista året på Öckerös Seglande Gymnasium med drömmen om att plugga vidare till sjökapten på Chalmers i Göteborg. Samtidigt är ett mål för kommande sommar att fortsätta utveckla seglarskoleverksamheten. I framtiden hoppas Ida att vi kommer få se nya målgrupper inom seglingen och att det är en lika självklar idrott som många andra fritidsaktiviteter. 

Ida ger också lite tips till andra ungdomar under 25 år: 
- Är du intresserad av att utveckla seglingen? Då är mitt tips att kolla vad din klubb saknar. I min klubb fanns det ingen sommarverksamhet, så när jag var 15 år bestämde jag mig för att starta en sommarseglarskola. I år var tredje året jag arrangerade seglarskolan tillsammans med Klara Kinnerfors från GKSS och det blev ett år långt över förväntningarna, berättar Ida.

Är du under 25år och vill engagera dig och utvecklas inom segling? Läser mer om vårt U25 projekt här.

Skribent: Johanna Bergqvist
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info