Hoppa till sidans innehåll

Göteborg Grötö SS sökte verksamhetsstöd för parasegling

04 FEB 2022 08:19
Tack vare verksamhetsstöd från Svenska Seglarförbundet kunde Göteborg Grötö SS anpassa sin verksamhet till restriktionerna och genomföra fler läger med mindre grupper under sommaren 2021.
  • Uppdaterad: 03 FEB 2022 08:19

Göteborg Grötö Segelsällskap (GGSS) ligger på ön Grötö utanför Göteborg och bedriver enbart paraverksamhet. Varje sommar håller klubben kurser i segling för personer med olika funktionsnedsättningar. Längden på kurserna varierar mellan en dag till ett veckoläger.

Men under sommaren 2021 var det osäkert om det skulle bli någon verksamhet till följd av Covid-19 pandemin, då många i målgruppen tillhör en riskgrupp. Klubben fick därför börja söka bidrag för att kompensera för ökade kostnader då man behövde hålla fler läger, med mindre grupper.

Under sommaren 2021 erbjöd Svenska Seglarförbundet ett verksamhetsstöd till klubbar för att hjälpa till att starta eller utveckla paraverksamhet och för anpassningar efter Covid-19 restriktioner. Målet var att kunna erbjuda fler seglare en regelbunden träningsverksamhet.

Fler läger med färre deltagare tack vare stödet
GGSS sökte och fick stödet och tack vare det kunde man hålla fler läger med färre deltagare, och slapp ställa in. Utan stödet från SSF hade det kunnat slutat i att de på sikt tappat deltagare.

-Det är oerhört viktigt med kontinuitet i verksamheten. För att inte tappa momentum, säger Björn Mattsson, ordförande i Göteborg Grötö SS.

Då Grötö är en ö utan broförbindelse får deltagarna övernatta på Grötö, vilket ordförande Björn Mattsson beskriver som en energivecka när deltagarna även får bo ihop och verkligen utnyttja umgänget och gemenskapen kring lägret.

Ofta samarbetar GGSS med andra organisationer och skolor för att nå målgruppen. Deltagarna är i alla åldrar och en viktig del är att det inte ska vara för kostsamt att delta.

Målet är att kunna erbjuda fler seglare en regelbunden träningsverksamhet.

Till sommaren 2022 planerar klubben att hålla fler läger. GGSS som har en historia av att delta och arrangera kappsegling, såväl nationellt som internationellt, vill se att fler ges möjlighet att kappsegla. Ett förslag är genom regionala kappseglingar på Västkusten, där klubbar samarbetar och hjälps åt för aktivt tävlande för paraseglare.

Skribent: Eva Forslund
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info