Hoppa till sidans innehåll

Dokument från dialogmötena

09 FEB 2022 13:14
Under vecka 6 hölls två dialogmöten för klubbar med anledning av att hemsidelösningen i IdrottOnline försvinner 1/1 2023. Här hittar du dokumentationen ifrån det samt en länk där din klubb kan fylla i era behov av stöd kring detta.
  • Skapad: 09 FEB 2022 13:14

Här kan du läsa dokumentation från dialogmötet som hölls i februari 2022.

Syftet med dessa dialogmöten var att informera våra klubbar om: vad vi vet idag, vad vi gör och vad vi planerar att göra, säger Theres Wolgast vik. Klubbstödsansvarig på Svenska Seglarförbundet (SSF). Vi är också tacksamma för det tillfälle till dialog med klubbarna som dessa möten gav. Det gav oss mycket värdefull information om hur vi på bästa sätt kan planera vårt klubbstöd kring detta.

Hjälp oss hjälp er! Ta gärna någon minut och fyll i vår enkät som vi gjort för få reda på hur vi kan stötta er i detta på bästa sätt:
https://forms.office.com/r/GdeMFbDWby

Bakgrund
Efter en drastisk prishöjning av hemsidesleverantören anser sig Riksidrottsförbundet (RF) inte längre kunna att erbjuda kostnadsfria hemsidor till föreningar och förbund. Beslutet att avveckla den nuvarande hemsidesfunktionen går också i linje med RF:s nya digitala strategi, som delvis omdefinierades under det gångna året (läs mer HÄR i dokumentet Digitaliseringsstrategi för RF/SISU mot 2025).

Avvecklingen gäller endast hemsidor i IdrottOnline, övriga administrativa delar i IdrottOnline kommer att finnas kvar. De föreningar som har en hemsideslösning via RF måste dock ha en ny lösning på plats senast vid årsskiftet 2022/2023 och då måste även allt material som ska sparas vara överflyttat/sparat. På nyårsnatten försvinner alla hemsidor som ingår i RF:s installation.

Då måste en ny hemsida vara på plats
Samtliga föreningar och förbund som i dag använder Episerver via RF:s lösning måste ha bytt hemsida senast 31 december 2022.

IdrottOnline framåt
Som redan konstaterats här ovan kommer IdrottOnline inte att försvinna. Så här skriver RF:
"RF kommer alltid att behöva erbjuda digitala lösningar som krävs för att uppfylla sitt kärnuppdrag, dvs. fördelning av ekonomiskt stöd. Lösningar för att ansöka om LOK-stöd, idrottsmedel, folkbildningsstöd mm alltid kommer att tillhandahållas av RF. De delar som däremot ligger utanför RF:s kärnuppdrag kommer att ses över så att dessa hanteras av rätt part."

Detta kommer RF att hjälpa till med
RF kommer att ta fram verktyg för export av visst innehåll från nuvarande hemsidor. Det gäller för överflyttning av bilder och filer. Nyhetsartiklar kommer att behöva flyttas manuellt, som det ser ut i dagsläget.

Här kan klubbar få stöttning
Vi kommer att hålla klubbarna uppdaterade om det kommer viktig ny information från centralt håll. 
På denna sida uppdaterar vi löpande information om läget samt vilket stöd klubbar som idag har sin hemsida via IdrottOnline kan få.

Hör med er RF/SISU-konsulent vilket stöd ni kan få av dem. Utöver dem finns också Svenska Seglarförbundets klubbstödsgrupp för att hjälpa er:

Theres Wolgast, klubbstöd centralt This is a mailto link och 08-459 09 96
Emelie Lindström, klubbstöd centralt This is a mailto link
Johanna Bergqvist, vik. klubbkonsulent Västkusten, This is a mailto link 
Oscar Johansson, klubbkonsulent Skåne, This is a mailto link och 08-503 142 83
Oscar Wersäll, klubbkonsulent Stockholm, This is a mailto link och 08-503 142 84

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info