Hoppa till sidans innehåll

Ändrat beslut om krav på besiktning för havskappseglare

11 MAR 2022 16:15
World Sailing har ändrat sitt beslut angående strukturinspektion av kölinfästning som skulle börja gälla 2022 för de båtägare som vill delta på kappseglingar i Sverige som tillämpar World Sailings Offshore Special Regulations kategori 3.
  • Uppdaterad: 11 MAR 2022 16:15

Bild: Team Pro4u ORCI EM 2019 Oxelösund

- World Sailings ändrade beslut innebär att kraven på strukturbesiktning av kölinfästningen börjar gälla först 2023. Svenska Seglarförbundets styrelse och Tekniska kommitté rekommenderar ändå att båtägarna redan i år gör sina besiktningar och registrerar dom på on-line formuläret. Även om det inte är ett krav förrän nästa år bidrar detta till ökad säkerhet, säger Per Lindell, ordförande i Tekniska Kommittén.

SSF kommer att driftsätta ett onlinesystem i närtid. Det finns alltså inget krav att genomföra besiktningen under 2022 men att det är bra att ha detta gjort inför 2023.

Arrangörer av aktuella tävlingar enligt Offshore Special Regulations i kategori 3 behöver inte under 2022 kontrollera att besiktning av kölen är genomförd.

De båtägare som skall segla tävlingar i Kategori 0-2 utomlands kommer att behöva genomföra en besiktning av en oberoende kompetent person. Patrik Erlandsson som är ansvarig för Båtteknik på Svenska Seglarförbundets kansli kan vid behov förmedla kontakt med lämpliga kompetenta personer.

Läs tidigare nyhet kring detta 17 januari 2022

Patrik Erlandsson This is a mailto link
Mer info om mätebrev/båtteknik på svensksegling.se här.

Skribent: Marit  Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info