Hoppa till sidans innehåll
Foto: Robert Kjellen

Robert Strange ny barn- och ungdomsansvarig

29 MAR 2022 16:16
Robert Strange blir ny barn- och ungdomsansvarig när Svenska Seglarförbundet gör en nysatsning med målet att sätta förbundets barn- och ungdomssegling på kartan och verka för att fler får möjlighet att segla oavsett nivå.
  • Uppdaterad: 29 MAR 2022 16:16

- Det var många som visade intresse för tjänsten och att arbeta med svensk barn- och ungdomssegling vilket är fantastiskt kul. Med ”Robban” på plats får vi en mycket kompetent och erfaren person som under många år har arbetat som både klasstränare och coach i våra juniorklasser, säger Marie Björling Duell, förbundsdirektör och sportchef på Seglarförbundet och fortsätter:

- Nu kommer vi att kunna ta viktiga utvecklingssteg i vår barn- och ungdomssegling framöver och skapa förutsättningar för att få fler att fortsätta från seglarskolan och genom klassbyten upp i ungdomsåren. Något som Robert tillsammans med vår Barn- och ungdomskommitté kommer verka för. 

Robert Strange är 47 år och kommer senast från en bred roll som ansvarig tränare för Laser/enmansjollar och som del av tränarstaben för elitlaget hos KSSS. Han började utveckla elitseglare i USA efter att ha avslutat sin egen seglingskarriär och efter det följde många olika typer av tränaruppdrag i klubbar och klassförbund, bland annat i Laserförbundet där han verkat sen 2014. Robban har också genom året medverkat som föreläsare i förbundets tränarutbildningar inom sina kompetensområden.

-Det ska bli oerhört spännande att få vara med och driva svensk barn- och ungdomssegling framåt, att få möjligheten att ge tillbaka och få fler att se tjusningen med segling. Jag ser verkligen fram emot att försöka hitta nya vägar att nå ut till fler och nya målgrupper och inspirera dem till ett livslångt intresse för segling. Men samtidigt ge våra nuvarande seglare så bra förutsättningar som möjligt att lyckas nå sina mål, säger Robert.

Robert kommer att tillträda sin tjänst den 4 april på deltid och succesivt växla över på heltid under våren. 

Skribent: Marit  Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info