Hoppa till sidans innehåll

Jr Cup Clinics 2022

08 MAR 2022 08:03
Sprint som kappseglingsformat är uppskattat bland både unga och vuxna. För att uppmuntra fler att prova på sprintkappsegling söker nu SSF arrangörer för Jr Cup Clinics runt om i landet.
 • Uppdaterad: 08 MAR 2022 08:08

- Ungdomstävlingen Jr Cup har under många år arrangerats i Marstrand. Nu vill vi bredda konceptet och sprida det i landet så att ännu fler har möjlighet att prova på sprint som kappseglingsformat, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Sprintkappsegling innebär i korthet kappsegling på korta banor nära land. Kappseglingarna direktdöms av domare på banan, så först i mål vinner. I de flesta fall tillhandahåller arrangören ett antal (mellan 3 och 10) likadana båtar så att de deltagande besättningarna kan turas om att tävla.

Upplägget av Jr Cup Clinic är tänkt att se ut så här:

 1. Antal deltagande besättningar begränsas till 18 st per tillfälle. Fokus ligger på träning och coachning av besättningarna med kortare inslag av tävling. Resultatet från tävlingen är rankinggrundande för den svenska sprintrankningen.
 2. Båtar kan tillhandahållas av arrangörsklubben alternativt kan deltagande besättningar ta med sig båt mot rabatterad anmälningsavgift (samma gäller för ribb), max 6 segelbåtar men vid färre deltagare kan antalet segelbåtar justeras.

 3. Formatet är sprint enligt definition i tävlingsreglementet (kort bana, direktdömd fleetracing, 4 – 12 båtar, sifferflaggor i startproceduren). SSF tillhandahåller mallar för inbjudan och seglingsföreskrifter samt kappseglingsschema.

 4. Jr Cup Clinic kan genomföras i den båttyp som klubben väljer och är lämplig att seglar på tre ungdomar. Om man väljer C55 tillhandahåller SSF segel och reservdelar.

 5. SSF har kontaktuppgifter till personer för coacher, meck samt direktdomare, som arrangörsklubben kan kontakta.

 6. Arrangören av Jr Cup Clinics 2022 erhåller bidrag från SSF till ett värde av 65 000 kr (återstartsstöd).

Nyfiken på mer information eller är er klubb intresserad av att arrangera en Jr Cup Clinic 2022? Kontakta kappseglingsansvarig via mejl, This is a mailto link eller telefon 08-459 09 97.

Läs mer om Jr Cup Clinics här.

 

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

 •  
 • Svenska sjö logotyp
 • Ackerts reklamproduktion
 • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info