Hoppa till sidans innehåll

Välkomna Sollentuna Södra Kappseglingssällskap

29 DEC 2021 06:00
För några år sedan lånade några scouter en 2-Krona från Sollentuna Södra Scoutkår för att kunna delta i SM. Erfarenheten inspirerade till mer kappsegling och en ny klubb som nu blivit en del av Svenska Seglarförbundet
  • Uppdaterad: 29 DEC 2021 06:00

- Det är väldigt kul att kunna välkomna Sollentuna Södra Kappseglingssällskap som medlem i Svenska Seglarförbundet. säger Theres Wolgast klubbstödsansvarig på Svenska Seglarförbundets kansli. Vi jobbar varje dag för att skapa segling tillgänglig för fler och för att vara så relevanta som möjligt för seglingsklubbar och fler medlemmar är ett fint kvitto på att vi gör det bra. Även om vi såklart alltid kan bli bättre. Fortsätter Theres.

Så kom Sollentuna Södra Kappseglingssällskap till
När kappseglingsintresset i scoutkåren var väckt blev det klart att man för att kunna delta i tävlingar behövde vara medlem i en klubb som är ansluten till Svenska Segelförbundet (SSF). Av olika anledningar var inte det riktigt möjligt för Sollentuna Södra Scoutkår att bli det så istället grundades ett oberoende segelsällskap som i augusti 2021 blev antagen i SSF. 

Sollentuna Södra Kappseglingssällskap (SSKS eller Sollentuna Södra) arbetar för att ge medlemmarna möjlighet att delta i kappseglingar, utbilda ungdomar till tränare eller instruktörer och för att vecka intresse och entusiasm för segling. Detta gör vi utifrån vår bakgrund i scouting: med Scoutmetoden som pedagogisk grund och utifrån värderingarna i Scoutlöftet och Scoutlagen.

- Jag tror vi har mycket att lära och vinna på att samverka mer med Scouterna än vad vi gör idag. Kanske kan klubbar som likt Sollentuna Södra har koppling till båda organisationerna hjälpa oss att hitta formerna för det. Säger Theres.

Deltog på Seglarträffen 
Vad har då denna nya klubb hunnit med. Jo, förutom att ha fyra besättningar på årets JSM i 2-Krona så var de också med som deltagare på Seglarträffen.

Seglartärffen är ett forum för dig som är instruktör, tränare, organisationsledare, funktionär eller på annat sätt identifierar dig som ledare i någon av våra klubbar, klassförbund, distrikt eller förbund.
Det bjuds på föreläsningar, workshops och inspiration!

Bilderna är tagna av Albin Haglund och är tagna under SM i 2-Krona. De finns också på Sollentuna Södra Kappseglingssällskaps Instagram.

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info