Hoppa till sidans innehåll

Ungdomarna dominerade årets Seglarträff

22 NOV 2021 11:04
Årets utvecklingskonferens Seglarträffen hade ett helt nytt möteskoncept med regionala träffar i Marstrand, Malmö och Stockholm med en mix av sändningar från Marstrand och interaktion regionalt. Ett upplägg som gav mersmak.
  • Uppdaterad: 22 NOV 2021 11:04

Bild: Seglingens framtid i Marstrand Foto: Andreas Vasberg

Av de 200 deltagarna var 75 ungdomar som hade ett ”eget spår” i Marstrand där de bland annat arbetade fram ett årshjul med aktiviteter för ungdomar i klubben. Satsningen på Seglarträffen var en del av det tvååriga U25 projektet med syfte att utveckla seglingen, ledarskapet och engagemanget bland unga 13-25 år.

- U25 är en möjlighet för oss som är lite yngre och engagerade att kunna ses, knyta nya band och känna gemenskap till varandra. Vi är en så stor del av framtiden tänker jag och det är jätteviktigt att vi får känna oss prioriterade, sedda och att våra åsikter räknas. Jag tycker verkligen U25 bidrar till det, säger Johanna Hjertberg 24 år från Malmö Segelsällskap.

Föreläsningar och diskussioner på årets tema "Fler seglare"
Seglarträffen rivstartade med Rallyvärldsmästarinnan, coachen och inspiratören Tina Thörner som pratade på träffens tema ”Fler seglare” och att leda och ledas i ständig förändring. Att våga testa nytt, ifrågasätta, ha ”tölamod”, att utmana sina bekvämligheter och att kunna växla mindset var några områden som hon lyfte och exemplifierade med egna erfarenheter. Andra inspirerande programpunkter var karriärövergångar och hur vi kan behålla fler genom klassbyten med Ulrika Billme, Motivation med Mattias Karlsson och Lisa Wermelin som tydliggjorde hur viktiga våra unga ledare är för rekryteringen till vår idrott.

- Jag blir väldigt glad av engagemanget för svensk segling som finns bland alla deltagare på Seglarträffen, både hos etablerade vuxna ledare och hos alla ungdomar i U25 projektet. Det visar att det finns en framtid som är mycket lovande, säger Olof Grenander ordförande i Svenska Seglarförbundet. 

Avslutning med OS-medaljörer och utmärkelser
På söndagen fick deltagarna möta var sin OS-silvermedaljör från Tokyo, Josefin Olsson i Stockholm, Anton Dahlberg i Malmö och Fredrik Bergström på Marstrand som delade med sig av magiska minnen från OS i augusti och vägen dit via sina moderklubbar.

Avslutningsvis delades ett antal utmärkelser ut. Råå Jolleklubb blev Årets arrangör och Andreas Karlsson Årets Ideella Ledare för insatser i Zoom8 förbundet. Hedersutmärkelser delades ut till Martin Wigforss för insatser under året bland annat för ovärderligt arbete för coronafrågan både centralt och som stöd för både klubbar och klassförbund. Även Jonas Ettemo och Per Ek fick hedersutmärkelser för sina insatser för att få fler seglare i sin klubb Upsala Segelsällskap och Stefan Larsson & Peter Skoglund för att ha startat och framgångsrikt drivit shorthandkappseglingen Kolfiberrodret.

- Det har varit så roligt att projektleda Seglarträffen tillsammans med mina kollegor. För oss är detta en av årets stora höjdpunkter. Vi får lära oss om hur man har det i klubbarna och klassförbunden och de får lära lite mer om oss och det stöd vi kan ge, säger Theres Wolgast projektledare för Seglarträffen på Svenska Seglarförbundet.

Skribent: Marit  Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info