Hoppa till sidans innehåll
Foto: "Hrvoje Duvancic www.regate.com.hr"

Tufft för svenskarna på Laser-EM

12 OKT 2021 15:12
EM i Laser avslutades i helgen utan några större svenska framgångar. De fem svenskarna på plats slutade mellan 38:e och 58:e plats. Men förbundskapten Magnus Grävare ser ändå en potential i de svenska landslagsseglarna.
  • Skapad: 12 OKT 2021 15:12

- EM blev ju inte helt vad vi hoppats på. Men vi får med oss ett antal tydliga saker att jobba med framåt. Och för killarna är det ju redan om några veckor VM i Barcelona så vi får chansen att visa att vi kan ta vara på den möjligheten, säger Magnus Grävare.

EM i Varna i Bulgarien bjöd på tuffa förhållanden med mycket vind, stora vågor och kyla. För killarna blev det en 38:e plats för Emil Bengtson, Wilhelm Kark slutade 44:a och Ludde Lindqvist blev 58:a.

- Med Emil, Wille och Ludde så tycker vi att vi har en bra återväxt i klassen. Men det är ett stort kliv upp till den yttersta eliten. Jag ser de närmaste 6–12 månaderna som avgörande för om killarna kan ta det steget. Jag tror att de kan det – även om det återstår för dem att visa det, säger Magnus och fortsätter:

- Jesper Stålheim hjälpte dom som coach under EM och förhoppningsvis får vi med honom även till VM för att hjälpa till att lösa några tekniska detaljer och ge möjligheter till att bättre ta sig an det strategiska spelet.

För de två svenska tjejerna blev det ungefär samma placeringar. Hanna Koba slutade på 50:e plats och Maja Hansson-Mild på 52:a. Men de är yngre än sina manliga kollegor i landslaget.

- Tjejerna är ju lite mer oerfarna, men ambitiösa, så vi får ha lite mer tålamod där, säger Magnus.

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info