Hoppa till sidans innehåll

Svenska Seglarförbundet söker ny klasstränare i Optimist

23 NOV 2021 09:37
Brinner du för segling och vill få fler unga seglare att utvecklas? Har du dessutom gått röd tränarutbildning eller har motsvarande tränarerfarenhet finns nu ett spännande uppdrag för dig under säsongen 2022.
 • Uppdaterad: 23 NOV 2021 09:37

Svenska Seglarförbundet (SSF) söker tillsammans med Svenska Optimistjolleförbundet (SOF) en klasstränare i Optimist för säsongen 2022. SSF:s klasstränare har en mycket viktigt roll inom svensk juniorsegling när det gäller att stödja och utveckla unga seglare, framför allt på blå och röd nivå. Som klasstränare i Optimist blir du en av sju klasstränare i våra rekommenderade juniorklasser. Här kan du läsa mer om SSF:s klasstränare.

Uppdraget omfattar 20 ersatta dagar under säsongen 2022 och mycket av jobbet är förlagt under helger från april till oktober månad. 16 av dagarna omfattar träning och medverkan vid tävling och fyra dagar medverkan vid SSF:s Seglarträffen och Elittränarseminariet. Ersättning betalas ut som lön, men om du föredrar att fakturera ersättningen i ett eget bolag går det också bra.

Som klasstränare i Optimist kommer du ha ett brett uppdrag då optimistklassen omfattar många seglare på olika nivåer. Några av dina arbetsuppgifter är:

 

 • I samverkan med SOF ansvara för och vara tränare på klassens riksläger under novemberlovet,
 • Medverka vid regionläger i samverkan med SOF/ansvarig klubb,
 • Medverka vid JSM och utvalt riksskval,
 • Agera som en sammanhållande/mentorroll för andra optimisttränare i klassen för att sprida kunskap och medverka till erfarenhetsutbyte genom exempelvis tränarträff vid rikskval och/eller JSM,
 • Finnas till hands för klubbar och andra tränare när det gäller att lära ut klasspecifik kompetens,
 • Samverka med de andra klasstränarna för att hjälpa till att guida seglare över i nya klasser, exempelvis vid prova-på-aktiviteter under JSM.

 

Optimistklassen är den största juniorklassen i Sverige för seglare upp till och med 15 år och du kan läsa mer om klassen på SOF:s hemsida.

 

Din säsongplanering gör du upp i nära samarbete med SOF och du kommer att arbeta nära både SOF och SSF:s junioransvarige.

Låter det som ett spännande uppdrag och är du intresserad över att söka tjänsten? Eller har du frågor om tjänsten - hör av dig snarast till Svenska Optimistjolleförbundet, Martin Wigforss. Vi vill ha in din ansökan senast den 31/12-2021.

Foto: Svenska Optimistjolleförbundet

Skribent: Cecilia Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

 •  
 • Svenska sjö logotyp
 • Ackerts reklamproduktion
 • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info