Hoppa till sidans innehåll

Seglarträffen: Skapa motivation med Mattias Karlsson

22 OKT 2021 08:00
Hur ska vi kunna behålla seglare genom tonåren och skapa ett livslångt engagemang? Möt tränaren och psykologen Mattias Karlsson som presenterar den senaste forskningen och metoder för att möta olika behov hos både ungdomar och föräldrar.
  • Skapad: 22 OKT 2021 08:00

Vem är du Mattias Karlsson?
Efter Seglargymnasiet läste jag tränarprogrammet på Gymnastik- och Idrottshögskolan. Jag har kompletterat med ytterligare kurser i idrottspsykologi på Stockholm Universitet för att sedan läsa psykologprogrammet på Karolinska Institutet. Idag är jag legitimerad psykolog och har arbetat både som skolpsykolog och familjebehandlare inom socialtjänsten. Jag föreläser på flera av Svenska Seglarförbundet ledarutbildningar och jag har arbetat många år som träningsansvarig i olika klubbar i Stockholm, Uppland och Skåne. Jag fick också utmärkelsen Årets Tränare och uppmärksammandes på Seglarträffen 2019.  

Varför ska man inte missa din föreläsning?
Många klubbar arbetar hårt med begränsande resultat med den stora utmaningen att behålla seglare genom tonåren och skapa ett livslångt engagemang. Den här föreläsningen går igenom forskningen och vad både ungdomar och föräldrar upplever och metoder för att möta deras behov.

Vad kan de som lyssnar förvänta sig/få med sig?  
Jag lägger stor vikt vid att de insatser vi gör ska vara vetenskapligt förankrade. En föreläsning med mig kan absolut innehålla många berättelser men jag ser till att de matchar vad forskning och erfarenhet visat fungerar. Jag hoppas att man lämnar föreläsningen med många idéer och sätt på hur man kan utveckla sin klubb vidare.

Vilka är dina kompetensområden?
Ledarskap, motivation och beteendeförändringar, psykisk ohälsa, gruppprocesser och pedagogik.

Har du något favoritintresse eller passion?
Normalt sett svarar jag segling på den här frågan men i det här sällskapet får jag nog säga något annat för att sticka ut. Jag har en hund som heter Nero som ni ser på bilden. Honom är jag ofta ute i skog och mark med. Sedan är jag något av en ”gamer” och spenderar gärna kvällar och helger med vänner framför olika typer av sällskapsspel/brädspel eller datorspel.

Mer information & anmälan till Seglarträffen.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info