Hoppa till sidans innehåll

#SailtoLA: Mer inkluderande segling i klubben

03 NOV 2021 14:03
I den världstäckande kampanjen som pågår för att få tillbaka segling i Paralympics till 2028 i Los Angeles är en viktig förutsättning att stärka paraseglingen. Och det arbetet börjar i klubben anser Fia Fjelddahl, paralympier från Rio 2016.
  • Uppdaterad: 03 NOV 2021 14:03

Bild: Segelsällskapet Kaparen har sedan flera år seglarskola för alla oavsett förutsättningar och använder C55, Optimistjollar och Hansajollen. Fv: Oscar Koritz, Axel Forsman, Sara Andersson

- Jag tycker det viktigaste för att stärka paraseglingen handlar om att våga ta in inkluderande segling i klubben. Många barn kan segla C55 eller till och med Optimist med en extra ledare eller bara extra koll. Jag fick till exempel hjälp upp i båten när jag hade kappsejsat. Att ha en extra ledare kan kosta mer pengar men här finns det mycket stöd att söka hos kommunen. Man behöver alltså inte ha en helt anpassad verksamhet eller ha en vecka för bara personer med funktionsvariation. För många som har någon typ av variation så är det roligare att få vara med de andra, framför allt om man är barn eller ungdom, säger Fia Fjelddahl.

Fler seglare genom inkluderande segling i klubben
Idag har Svenska Seglarförbundet drygt 10 klubbar som erbjuder segling för personer med  funktionsnedsättning. Med Fias tips att ha en extra ledare och använda befintliga båtar kan vi bli många fler.

Kom igång med mer inkluderande segling i klubben 
Svenska Seglarförbundet erbjuder stöd på olika sätt för paraseglingsverksamhet exempelvis till båtmaterial och utbildning av ledare. Idag har Svenska Seglarförbundet drygt 10 klubbar som erbjuder segling för personer med olika funktionsnedsättningar. 

Läs mer om paraegling i klubben på svensksegling.se
Kontakta gärna paraseglingsansvarig Eva Forslund This is a mailto link 070-640 08 00.

Se filmen från SS Kaparens verksamhet (2019).

Skribent: Marit Söderström
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info