Hoppa till sidans innehåll

Nya restriktioner för inomhusaktiviteter

22 DEC 2021 13:23
Fram till och med 16 januari gäller avrådan för cuper och läger inomhus som inte innebär yrkesmässig utövning. Dessutom införs begränsningar och krav för allmänna sammankomster. Uppdaterad info på vår coronasida på svensksegling.se
  • Skapad: 22 DEC 2021 13:23

Från och med den 23 december gäller nya restriktioner för idrotten. Detta berör den verksamhet som bedrivs inomhus där Folkhälsomyndigheten har kommit med nya allmänna råd som bland annat avråder idrottsföreningar att från den 23 december till och med 16 januari 2022 ordna eller delta i läger, cuper eller andra större aktiviteter inomhus med deltagare som vanligtvis inte samlas. Dessa allmänna råd gäller inte för yrkesmässig idrott.

De nya restriktionerna gäller alltså verksamhet som bedrivs inomhus där huvudsyftet är att förhindra att många deltagare blandas som annars inte träffas. Därför rekommenderar vi tillsvidare att föreningar om möjligt håller sina årsmöten digitalt eller begränsar andra stora samlingar inomhus tills smittspridningen har lugnat ner sig. Mer information om detta och vad som kommer att gälla kommer inom kort att presenteras på RF´s webbsida. 

Till RF:s webbplats

Att bedriva verksamhet utomhus för alla åldar är alltså fortsatt möjligt. Dock skall man som arrangör säkerställa att deltagare stannar hemma vid minsta symtom samt att planera verksamheten så att situationer med trängel undvikes. 

Till coronainformationen på svensksegling.se

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info