Hoppa till sidans innehåll

Nils 20 år ny ordförande i BOJK

07 DEC 2021 08:05
Bjärreds Optimistjolle Klubb visar vägen genom att låta ungdomarna ta plats och utvecklas i verksamheten. De har redan nästan femtio procent U25or styrelsen och nu har de även tillsatt den ambitiösa 20-åringen Nils Brandén som ordförande i klubben.
  • Skapad: 07 DEC 2021 08:05

Foto: Laura Carrau

- Som ordförande vill jag vara med och se nya seglare komma till. Jag vill driva klubben i en utvecklande riktning och växa i storlek långsiktigt med ett effektivt styrelsearbete där klubbens medlemmar vill vara en del av styrelsen och hjälpa till att driva klubben framåt, berättar Nils.

Nils vill även kunna bidra med sina perspektiv från kappseglingen och hjälpa andra att uppleva samma sida av seglingen som han själv fått göra. Styrelsen planerar nu därför för fullt för nästkommande år. I denna planering ingår bland annat att skapa en mycket god struktur för styrelsearbetet och för återväxten av nya seglare.

Karriären startade i BOJK seglarskola
Nils startade sin seglingskarriär som nioåring på egen hand och fastnade snabbt för idrotten efter att han deltagit som nybörjare på Bjärreds Optimistjolle Klubbs (BOJKs) seglarskola. Efter att han senare samma år deltog på sin första tävling i sin nya hemmaklubb, startade hans äventyr på riktigt. Nu följde många år av spännande tävlingar runt om i Sverige och världen - samtidigt som han tog varje chans han kunde att testa nya båtklasser. Det var allt från C55, 29er, M32 och Offshoresegling till E-jolle som han seglar än idag.

I stället för att välja något av seglargymnasierna valde Nils att läsa naturprogrammet i Lund, där han så småningom blev vald till ordförande i elevkåren. Under denna tid var han även aktiv i BOJKs styrelse. Efter studierna var det dags för nästa stora utmaning, värnplikten och tack vare sin goda fysik som seglare blev Nils antagen till Jägarsoldatsutbildningen i Karlsborg.

Tidigare i höstas blev Nils uppringd av valberedningen i BOJK gällande ordförandeposten, men var tyvärr tvungen att tacka nej då han inte riktigt hade tid. En månad senare blev han uppringd igen och det visade sig vara precis rätt i tiden, då han i samma veva sagt upp sig från sitt heltidsjobb. Nils bestämde sig därför för att tacka ja till att kunna väljas som ordförande i BOJK och under kommande årsmöte tillsattes han på posten.

Skribent: Johanna Bergqvist
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info