Hoppa till sidans innehåll

Michael Collberg svensk mästare i IOM

19 OKT 2021 20:09
Det blev tajt i toppen poängmässigt sista dagen på SM i IOM men bäst seglade Michael Collberg som tog SM-guldet två poäng före silvermedaljören Jonas Samson. Bronset tog Thomas Enwall.
  • Uppdaterad: 19 OKT 2021 20:09

Bild: fv. Thomas Enwall (brons), Michael Collberg (guld) och Jonas Samson (silver).

I år liksom förra året gick IOM SM i Nynäshamn på den långa piren som gör det möjligt att lägga bana oavsett vindriktning. 24 seglare anmälda från hela Sverige kom, inkluderat fyra av våra seglarvänner från Norge som vi inte sett till på ett tag. Vi saknade våra danska och finska vänner men snart ses vi nog igen.

På lördagen var vindriktningen den minst gynnsamma och tvingade oss längst ut på piren där det till en början blåsta ungefär 7m/sek VSV och byigt. Första start planenligt kl.10.00.

Tio seglingar genomförda enligt HMS när vi blåste av vid 16.30. Efter första dagen ledde Jocke Ameln med 9 poäng före en hel hög seglare. Det skulle bli en spännande upplösning på söndagen.

Halv nio på söndag morgon var det inte mycket till vind, men när allt och alla väl var ute på piren började det dra lite från VNV och banan lades utanför ponton 2 där man kunde gå utmed hela banan. Något sen start men sen var vi i gång ordentligt.

Det blev en del avbrott i seglandet då alla möjliga stora fartyg kom och gick. Nynäshamn är väldigt frekventerad nu för tiden. 

Så småningom ändrade sig vinden och då flyttades banan innanför ponton 1 där vi avslutade med 18 kappseglingar i protokollet. Michael Collberg tog SM-guldet tätt följt av tvåan Jonas Samson och trean Thomas Enwall (se resultat nedan).

Stort tack till Gunilla Djupfeldt, Owe Lundbladh, Mikael Nordberg och Johan Carlén från NSS för all hjälp samt Nynäshamns Gästhamn som bistod oss med ban/räddningsbåt.

Vi tackar även Bo Ahlström som på ett magnifikt sätt ledde seglingarna och Lasse Engstedt som kämpade med banläggningen.

Skärgårdscaféet med sitt goda kaffe och mackor m.m.

Tack för en fantastisk helg allihop så ses vi nästa år.

Filmer och bilder på fejan: iomswe
Claes Liljeson / SRSS

Resultat finns här. 

Skribent: Thomas Enwall

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info