Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ledare och arrangör prisade på Seglarträffen

24 NOV 2021 13:21
På Seglarträffen i helgen mottog Råå Jolleklubb utmärkelsen "Årets arrangör" och Andreas Karlsson "Årets ideella ledare". Även fyra hedersutmärkelser delades ut för speciella insatser till sex engagerade ideella ledare.
  • Skapad: 24 NOV 2021 13:21

Bild: fv. Niklas Nordén och Torbjörn Larsson från Råå Jolleklubb som 2021 fick utmärkelsen Årets arrangör. Foto: Daniel Stenholm

Årets Arrangör - Råå Jolleklubb
Årets pristagare är en klubb som genomför kappsegling både för nationella och internationella seglare. Med ett målmedvetet arbete har klubben utvecklat funktionärer och andra frivilliga vilket gett en bred och robust bas att stå på inför kommande säsonger. Årets höjdpunkt var ett världsmästerskap i en av våra stora jolleklasser, ett arrangemang där deltagare, tävlande och funktionärer vittnar om att inget lämnades åt slumpen. Flödet från inbjudan till avslutning via anmälan, registrering, ankomst, tävling, resultat och prisutdelning fick alla att känna sig välkomna och inkluderade.

 

Årets ideella ledare - Andreas Karlsson
Årets pristagare har under många år på ett outtröttligt sätt lett Zoom8 förbundet och aktivt verkat för att bredda seglingssporten. Med engagemang och entusiasm har han kämpat för en naturlig övergång för både tjejer och killar som växt ur optimistklassen, vilket lett till att fler ungdomar fortsatt segla både för glädje och tävling. Hans arbete med att lyfta och engagera coacher och hans prestigelösa och osjälviska sätt där han ser alla har bidragit till den starka sammanhållningen och varma gemenskap som blivit klassens kännetecken.

 

Hedersomnämnande - Johan Nilsson
Johan har i sin roll som kappseglingsfunktionär bidragit stort under året. Han är engagerad i tävlingar för ett flertal klubbar på Västkusten såsom GKSS, MSS och Lysekil SS Gullmar och har en fin förmåga är duktig på att engagera andra och främja den goda sammanhållningen mellan funktionärer från olika klubbar. Trots svåra tider med pandemi, ser han aldrig några problem utan bara möjligheter. Han är alltid positiv och ställer upp i alla väder.  


Fv. Martin Wigforss och SSF:s ordförande Olof Granander

Hedersomnämnande - Martin Wigforss
Martin har ett exceptionellt engagemang för att ge unga seglare möjlighet att utvecklas och har under pandemiåren arbetat hårt för de ungas rätt att tävla och träna. Han har varit en viktig person i Svenska Seglarförbundets coronagrupp i arbetet att skapa riktlinjer och bästa möjliga förutsättningar för svensk segling under pandemiåren. Martin har dessutom varit ett bollplank för klubbar och arrangörer i hela Sverige i coronarelaterade och han har sett till att vår största juniorklass, optimistjollarna, kunnat genomföra både regionskval och rikskval och ett flertal andra tävlingar på ett säkert sätt.


Fv: Jonas Ettemo och Per Ek

Hedersomnämnande - Jonas Ettemo
Jonas har tillsammans med Per Ek jobbat upp Upsala Segel Sällskaps kappseglings- och ungdomsverksamhet med en aldrig sinande entusiasm och uppfinningsrikedom. Jonas driver klubbens allsvenskasatsning och i år slutar klubben på en fin sjundeplats. Utan Jonas engagemang hade det inte varit möjligt. Dessa båda eldsjälar har bidragit stort till att USS idag har en så positiv stämning i klubben som gör att fler engagerar sig och tycker att det är roligt vilket kommer att ge spinoff-effekter för klubbens utveckling de kommande åren.

Hedersomnämnande - Per Ek
Per har tillsammans med Jonas Ettemo jobbat upp Upsala Segel Sällskaps kappseglings- och ungdomsverksamhet med en aldrig sinande entusiasm och uppfinningsrikedom. Som ansvarig för ungdomsverksamheten har Per bidragit till en fantastisk utveckling av verksamheten som växer kontinuerligt med barn, ungdomar och vuxna. Inget är omöjligt för Per som har jobbat hårt för att USS idag har en flotta av klubbägda båtar som medlemmarna kan använda på mästerskap och lokala tävlingar. Dessa båda eldsjälar har bidragit stort till att USS idag har en så positiv stämning i klubben som gör att fler engagerar sig och tycker att det är roligt vilket kommer att ge spinoff-effekter för klubbens utveckling de kommande åren.


Staffan Larsson (Peter Skoglund kunde ej närvara vid utdelningen)

Hedersomnämnande - Staffan Larsson & Peter Skoglund
Med 40 startande båtar premiäråret 2016 har Kolfiberrodret vuxit till att bli landets största kappsegling för shorthanded och pandemiåret 2020 var den största alla kategorier. Idén om seglingen hade funnits länge och upplägget är oerhört enkelt med fokus på säkerheten. Staffan och Peter driver detta helt ideellt med en minimal organisation och överskottet går oavkortat till SSRS. Det är helt och hållet Staffan och Peters förtjänst att shorthandedsegling har fått en så rolig, utmanande och populär kappsegling som Kolfiberrodret. Idag en av världens största.

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info