Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

Kaparen vann kvalet till Allsvenskan

17 OKT 2021 16:18
SS Kaparen vann kvalet till nästa års Allsvenskan. De får sällskap dit av Stockholms 606-klubb och Ljungskile SS som kom tvåa och trea i helgens kval i Marstrand. Runmarö YC slutade på fjärde plats och måste lämna Allsvenskan.
  • Skapad: 17 OKT 2021 16:18

Det var fyra lag som kom till kvalet i Marstrand för att försöka ta någon av de tre Allsvenska platser som stod på spel. Runmarö YC, Stockholms 606-klubb och Ljungskile SS slutade på de tre sista platserna i årets Allsvenska och tvingades därmed till kvalet för att försöka behålla sina platser.

De utmanades alltså av Kaparen från Gottskär – och det var Kaparen, med Anders Dahlsjö (rorsman), Tomas Berg, Greta Hjelte Berndolf och Sebastian Christenson som var allra bäst på söndagen.

Runmarö kom fyra och därmed tappar de sin plats i Allsvenskan. Tråkigt för klubben från Stockholms Skärgård som bara var en poäng från 15:e plats i Allsvenskan. Hade de tagit den så hade de sluppit kvalet. Nu får de i stället försöka kvala igen hösten 2022.

Lördagens seglingar fick ställas in på grund av för mycket vind. Men på söndagen bjöd Marstrand på strålande solsken och ganska stadiga vindar runt 3–4 m/s. Totalt hanns det med tolv race. Och det blev jämnt. Till slut skiljde bara åtta poäng mellan ettan, Kaparen och fyran Runmarö.

 

Bildtext: SS Kaparens segrande lag, från vänster: Tomas Berg, Greta Hjelte Berndolf, Sebastian Christenson, Anders Dahlsjö. Fotograf: Claes Lundin

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info