Hoppa till sidans innehåll

JSM 2022 i Västerås

01 DEC 2021 12:00
Junior-SM i segling kommer nästa år att gå av stapeln i Västerås, 18 – 20 juni. Ett antal juniorbåtklasser bjuds in till den årliga gemensamma familje- och seglarfesten.
  • Uppdaterad: 01 DEC 2021 12:01

Vi är väldigt glada att vi nu har säkrat en plats för ett gemensamt JSM även om arrangören har ställt upp vissa villkor för antal deltagare och antal banområden. Klart är att det blir JSM för optimist inklusive Opti11 och e-jolle. Det är också klart att 29er samt Kona har valt att genomföra sina JSM utanför detta arrangemang. Förhandlingar med övriga juniorklassförbund fortsätter och mer information kommer innan vi öppnar upp anmälan i början av februari. 

- 2022 blir ett speciellt år där vi gör vissa avsteg från det traditionella upplägget för JSM, säger Isabelle Lindsten, kappseglingsansvarig på Svenska Seglarförbundet. Dels tidigareläggs evenemanget från augusti till juni, dels kommer inte alla rekommenderade juniorbåtklasser att delta.

SSF har haft en dialog med juniorklassförbunden där vi tillsammans har landat i ett upplägg som vi är överens om utifrån den korta planeringstid som är för arrangörsklubben Jollekappseglarna Västerås (JKV) men också utifrån de internationella evenemang som de olika klassförbunden har att anpassa sig till. Förhoppningen är att så många som möjligt i respektive klass ska ha möjlighet att delta och uppleva JSM 2022 i Västerås.

- Jollekappseglarna Västerås har en stolt tradition att förvalta när det gäller att arrangera JSM, säger Patrik Björklund, ordförande i JKV. Det är många generationer av jolleseglare som har varit här och seglat JSM genom åren. Trots det var det inte självklart att vi skulle tacka ja till arrangemanget 2022, men efter en bra dialog med SSF och några av de stora klassförbunden har vi nu landat i ett koncept som vi tror blir tillräckligt bra. På ett lokalt plan kommer vi att försöka utnyttja arrangemanget till att göra en typ av återstart efter alla pandemirestriktioner och göra en ordentlig ansträngning för att locka nya seglare till våra träningsgrupper med målsättningen att kunna fortsätta fostra framgångsrika seglare i världsklass. 

JKV kommer även att bjuda in yngre och nybörjare i optimistjolleklassen till en separat tävling, Opti11. Dessa seglare kommer att ha en egen bana och egna aktiviteter men kommer också att kunna ta del av allt det roliga som är en stor och viktig del av JSM.

Planeringen är nu i full gång och informationen på JSM:s hemsida kommer att uppdateras löpande. Tillfällig information finns att hitta här.

Inbjudan kommer att publiceras i februari då det också kommer att gå att anmäla sig via Sailarena.

Följ gärna JSM22 via Facebook.

Välkomna till Västerås och Jollekappseglarna!

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info