Hoppa till sidans innehåll

Dramatik på första dagen av SSL Gold Cup

14 OKT 2021 14:36
När SSL Gold Cup test event drog igång på onsdagen inledde svenskarna starkt med en andra plats i första racet och ledning i det andra. Men då gick ett backstag av och taktikern Mattias Rahm föll i det iskalla sjövattnet.
  • Uppdaterad: 14 OKT 2021 14:36

Det gick bra med Mattias och med båten men ombord förbyttes glädje mot besvikelse över att inte kunna fullfölja seglingen.

 SSL (Star Sailing League) Gold Cup test event är en förtävling till världsmästerskapen i lagkappsegling där världens bästa seglarnation skall utses. Tävlingen genomförs i juni nästa år. 56 nationer finnas då på plats och de bästa seglarna från varje land är uttagna till ländernas respektive lag. Formatet kommer att vara likt fotbolls-VM med en grundomgång och finalspel. Besättningarna kommer at vara en blandning av högt rankade jolleseglare och ärrade storbåtsproffs. Just nu är det svenska laget och seglar ett test-event nere i Schweiz. Man tävlar mot Spanien, Österrike, Polen, Serbien, Slovenien, Danmark och Peru.

- Det är fantastiskt att äntligen få komma igång och tävla. Vi var här nere på träningsläger för ett par veckor sedan. Det är spännande att ta ett gäng duktiga individualister och försöka bygga ett lag. Vi har fått till en fantastisk laganda och driv. De andra nationerna kallar oss för Vikingarna och jag tror det är lite rädda för oss, säger Max Salminen och fortsätter:

- Idag var lite av en besvikelse vi startade inte så bra men visade att vi var snabba när vi väl fick fart och då kunde vi segla upp oss. Det är väldigt irriterande att vi var tvungna att bryta för ett tekniskt problem som vi inte kunnat förutse. Men sådan är seglingen ibland. Nya friska tag i morgon.

Kappseglingarna startade på onsdagen och avgörs med en final på söndag. Man seglar i identiska 47 fots båtar. Man är 9 personer ombord och varje lag har två avbytare. I det svenska laget finns många namnkunniga seglare band annat de tre OS-medaljörerna, Max Salminen, Josefin Olsson och Fredrik Bergström och resten av laget består av några av Sveriges duktigaste seglare från både offshore, match racing och OS-klassarna: Fredrik Aurell, Jesper Stålheim, Johannes Pettersson, Lovisa Karlsson, Emil Forsgren, Axel Munkby, Mattias Rahm & Jakob Wilson.

För täta uppdateringar följ @SSLTEAMSWEDEN på Facebook/Instagram

Läs mer om SSL här.

 

Skribent: SSL

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info