Hoppa till sidans innehåll

Brons till Team Wings på VM i Matchracing

01 NOV 2021 12:01
Det blev ett svensk brons när Dam-VM i Matchracing avslutades på söndagen i franska Cherbourg. Team Wings vann matchen om bronset mot fransyskan Marie Riou med 2-0. Fransyskan Pauline Courtoise seglade hem guldet och silvret tog Renée Groeneveld.
  • Uppdaterad: 01 NOV 2021 12:01

Team Wings med Anna Östling, Annie Wennergren, Linnéa Wennergren, Marie Grusmark och Annika Carlunger låg trea efter grundomgången. I semifinalen, som på grund av hård vind avgjordes i bäst av två matcher, mötte de holländskan Renée Groeneveld. Holländskan seglade starkt och vann med 2-0. I matchen om bronset växlade det svenska teamet upp och tog fransyskan Marie Riou i två raka matcher.

- Vi är ändå nöjda efter en urladdning som till slut gav ett brons. Vi seglade riktigt bra sista dagen och säkrade bronset genom i stort sett felfri segling i 12-18 m/s och är mest nöjda med hur vi fixade att ladda om efter att semin blev avkortad och vår chans att nå final försvann. 

- Vi seglade inte på topp under lördagens semifinaler men jobbade hela kvällen på land med att fatta vad som var fel och löste många delar som gjorde att vi var tillbaka på vår höga nivå idag. Därför hade vi såklart väldigt gärna velat få chansen att jobba oss vidare i semin. Men att få åka hem med ett VM-brons och en tävling i bagaget där vi verkligen har fått coacha oss själva för att hitta fart och vägval, gör oss ändå stolta och nöjda. 

Ettan på värdsrankingen, Pauline Courtois med sitt Team Match in Pink by Normandie gick obesegrad genom hela tävlingen. I semifinalen mötte hon  landsmaninnan Margot Riou och i finalen holländska René Groeneveld utan en enda förlust.

Det andra svenska teamet, Sweden Women´s Matchracing med Sanna Mattsson som skeppare slutade 7:a totalt.

Resultat: https://www.matchracingresults.com/2021/womens-world-championships/

Skribent: Marit  Söderström Nord 
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info