Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Ansökan till RIG och NIU 2022/2023 öppen

01 OKT 2021 08:44
Många av våra mest framgångsrika seglare har gått på Riksidrottsgymnasiet i segling. Vill du som är född 2006 kombinera elitsegling med gymnasiestudier nästa höst är det dags att söka nu.
  • Uppdaterad: 01 OKT 2021 18:25

Bild: Windfoil - ny OS-klass till Paris 2024, som kan segla på NIU Vellinge. 


Våra två Riksidrottsgymnasier i Lerum och Motala rekryterar elever från hela landet och målet är att eleverna ska få en förberedelse i hur det är att segla på elitnivå. På ett RIG får du möjlighet att satsa på segling utan att kompromissa bort dina gymnasiestudier. Studier och träning förläggs under fyra år. Samtidigt som du studerar på en vanlig gymnasielinje med din skolklass har du möjlighet att träna med tjejer och killar från hela landet som också vill utvecklas till elitseglare och älskar segling lika mycket som du. Läs mer här om undervisningens utformning. 

På vårt NIU (Nationell Idrottsutbildning) Vellinge får du likvärdig utbildning som på RIG, utbildningen är på tre år. Här riktar vi in oss på foil, t.ex. windfoil, kitefoil och Waszp. Samtliga av dessa klasser kommer att få ett större utrymme på framtida olympiska spel. Läs mer här om undervisningens utformning. 

Träningen leds av professionella tränare. Du får de bästa förutsättningarna för att nå fina resultat, både inom segling och i dina gymnasieämnen. Av våra nio seglare som var med på OS i Tokyo har sex gått på riksidrottsgymnasium: Josefin Olsson Laser Radial, Emil Järudd i Motala, Lovisa Karlsson, 470, Anton Dahlberg 470, Fredrik Bergström 470 gick i Lerum samt Jesper Ståhlheim Laser gick i Ängelholm (finns inte kvar).

Är du intresserad men vill ha mer information, träffa tränare och elever är du välkommen på informationsmöte efter racen på lördag, 2 oktober på KSSS OCR. Vi möts i Skota Hems lokaler bredvid KSSS klubbhus i Saltis. 


Nu är ansökan öppen och sista ansökningsdag är 1 december.


Ansökan till RIG Motala eller Lerum (ILCA och 29er) klicka här

Ansökan till NIU Vellinge (windfoil och kitefoil) klicka här


Läs mer på vår webb under juniorsegling om de olika gymnasiealternativen. 

Skribent: Cecilia Jonsson
E-post: Adressen Gömd

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info