Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Lundin

U25 clinic arrangeras av ungdomar

21 OKT 2021 11:34
25 ungdomar är anmäla till en U25 clinic i helgen på KSSS i Saltsjöbaden. Nytt för i år är att det skapats en projektgrupp av tre drivna ungdomar som planerat för helgen, med U25 projektet som stöd och bollplank.
  • Uppdaterad: 21 OKT 2021 11:34

Årets tema handlar om att hjälpa ungdomar i övergången till en ny klass och just denna helg kommer dem att introduceras till Sprintsegling. På plats kommer det finnas ett rutinerat gäng med coacher, domare och seglingsledare för att göra det till en riktigt rolig och lärorik helg för ungdomarna.

Planering och utformning av clinicen har skett i ledning av Gustaf Jobenius från Segelsällskapet Delfinen, tillsammans med Rasmus Alnebeck från Smart Segling och Magnus Tryselius från Ekerö Båtklubb. Killarna känner att det finns ett stort behov av att hjälpa ungdomar vidare i nästa klass och dem har därför valt detta som huvudfokus för helgen. Ingen förkunskap om kölbåtssegling krävs utan alla med seglingsbakgrund i åldern 15-25 år får chans att vara med.

Johanna Bergqvist som är projektledare för U25 projektet är oerhört imponerad av vilket driv killarna har och hur de verkligen tänkt till kring upplägget. Hela gänget kommer bo och äta tillsammans i KSSS fina lokaler, för att sedan spendera dagarna ute på havet och lära sig segla J70 som ett team. Lördagen är till som träningsdag och på söndagen kommer det sedan bjudas på racing i Sprint format. För att öka förståelsen och utnyttja kompetensen på plats kommer teamen rotera mellan att segla och agera funktionärer samt åka med domarna.

- Vi har 25 ungdomar anmälda från hela landet och det ska bli riktigt kul att se hur de nätverkar och skaffar nya kontakter. Jag är helt övertygad om att detta kommer generera nya hungriga sprintseglare framöver, berättar Johanna.

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info