Hoppa till sidans innehåll

Grannskapsinitiativet

01 DEC 2021 15:45
Vi vill tipsa om Postkodsstiftelsens satsning "Grannskapsinitiativet". Nu kan ni som klubb söka mellan 20 000 - 50 000 kr för att genomföra ett projekt som stärker grannskapet.
  • Skapad: 01 DEC 2021 15:45

Så här skriver Postkodsstiftelsen själva om satsningen:

Svenska Postkodstiftelsen lanserar en ny stödform som öppnar upp möjligheten för ideella föreningar och allmännyttiga stiftelser i Sverige att söka mellan 20 000 – 50 000 kronor för att genomföra projekt som stärker grannskapet.

Svenska organisationer som arbetar på lokal nivå kan göra viktiga insatser för ett levande, öppet och tillgängligt samhälle. Vi vill ta vara på detta engagemang och genom små och snabba stöd till projekt i närområdet stärka gemenskapen mellan människor och bidra till ökat välbefinnande och hälsa. Som ideell förening eller allmännyttig stiftelse finns nu möjligheten att söka mellan 20 000–50 000 kronor för att genomföra projekt i närområdet inom ramen för Grannskapsinitiativet.

Initiativ i närområdet som bidrar till att fler möts och delar upplevelser, att fler välkomnas i gemenskaper, att fler har tillgång till aktiviteter och platser, eller att fler trivs och nyttjar nya möjligheter till välbefinnande och hälsa är välkomna. Dessa kan genomföras av en mängd olika ideella organisationer med förankring i lokalsamhället, inklusive miljö-, kultur- och idrottsorganisationer.

Grannskapsinitiativet ingår i vår ordinarie verksamhet och det går att skicka in en ansökan när som helst. Projekten kan pågå mellan en till nio månader och ska finansieras fullt ut av Postkodstiftelsen. Ansökningar tas emot löpande via vår hemsida, och redan inom 2-6 veckor ges besked om stöd.

Fredag den 3 december kl 12 sänder vi live från vår instagram där vi berättar kort om det nya initiativet och svarar på era frågor. Missa inte det!

Mer om Grannskapsinitiativet hittar ni här. Vi ser fram emot att läsa era idéer!

Välkomna med er ansökan!

Med vänliga hälsningar,
Svenska Postkodstiftelsen

Skribent: Theres Wolgast
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info