Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Nu avgörs Allsvenskan i segling 2021

09 SEP 2021 12:17
Följ våra livesändningar från den spännande finalen i Allsvenskan nu i helgen, 10–12 september i Västerås. KSSS är ute efter att försvara sin titel från 2020 men bakom dem är det jämt och många lag vill gärna snuva stockholmarna på seriesegern.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2021 12:17

KSSS har kopplat ett visst grepp om slutsegern i Allsvenskan. Med fyra poängs marginal till Stenungsund och Hjuvik, samtidigt som man ställer upp med rutinerade Oscar Lundqvist vid rodret, så kommer det att krävas något extra av de som vill plocka ner KSSS från tronen, säger tävlingsledaren Claes Lundin och fortsätter: 

- Kanske kommer det största hotet mot KSSS från SFS Hunnebo och Magnus Lundgren. De ligger fem poäng efter KSSS, men Magnus är alltid med i toppstriden i de tävlingar han ställer upp i och bjuder på intensiv racing som inte ger en lugn stund för motståndarna. Inget är omöjligt.

Det är inte bara jakten på serieseger som står på spel. I den sista deltävlingen i Västerås är både toppstriden och bottenstriden intressant. I toppen handlar det dels om en plats till nästa års Nord Stream Race, dels om platser till Sailing Champions League. De tre, och ibland fem, bästa klubbarna i ligaseglingen erbjuds plats i SCL nästa år där man får möta de bästa klubbarna från 20 andra nationers ligor.

I bottenstriden handlar det om de tre sista platserna. Här vill man helst inte vara. De tre sista klubbarna åker ur Allsvenskan och måste kvala för att komma med till nästa år. Kvalet till nästa års Allsvenskan avgörs i Marstrand 2–3 oktober.

- Längst ner i tabellen är det tätt och väldigt spännande. De tre sist placerade klubbarna åker ur Allsvenskan, och måste kvala för att få komma tillbaka, så deltävlingen i Västerås blir helt avgörande. Skanör, Runmarö och Ljungskile har just nu de sista platserna, men Malmö, Stockholm 606, Gamla Stan och Ekerö sitter inte säkert på något sätt, säger Claes Lundin.

Den Allsvenska finalen i Västerås kommer att arrangeras tillsammans med SRS-kappseglingen Höstkroken Inshore och blir därmed en del av den nyskapade hamnfesten Västerås Sailing Week.

Seglingarna sänds live och kan följas här: https://www.youtube.com/user/svensksegling/live

eller via Allsvenskan Seglings Facebooksida.

Allsvenskan inför årets sista deltävling:

KSSS

Stenungsunds SS

Hjuviks BK

SFS Hunnebo

GKSS

Halmstads SS

Ekolns SK

Örnsköldsviks SS

Upsala SS

Strängnäs SS

SS Åmålsviken

Ekerö BK

Stockholms 606-klubb

Malmö SS

Ljungskile SS

Runmarö YC

Skanör BK

Gamla Stans YS

Seglingarna sänds live och kan följas här: https://www.youtube.com/user/svensksegling/live

Skribent: Mats Olsson
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info