Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

KSSS vinner Allsvenskans andra deltävling

22 AUG 2021 21:55
Allsvenskans andra deltävling avgjordes i helgen i Örnsköldsvik. När poängen summerades efter ett spännande finalrace, som Halmstads SS vann, stod det klart att Kungliga Svenska Segelsällskapet vann deltävlingen.
  • Uppdaterad: 22 AUG 2021 21:55

KSSS lag bestod av fyra unga seglare, Emil Järudd, nyss hemkommen från OS i Tokyo, tillsammans med Ida Elfving, Julius Hallström och Victoria Dyrell och de seglade stabilt och vann totalt 8 kappseglingar av 14 möjliga.

- Vi hade extremt bra stämning ombord, berättar Emil Järudd, KSSS. Vi hade lite problem med starterna, men därefter var väderförhållandena ungefär som på Baggensfjärden, så vi kände oss som hemma.

Vindarna har under helgen varit kluriga, det har varit vridit och därmed utmanande för seglarna att lista ut var på banan det har varit bäst att befinna sig. Detta gjorde att det blev omkastningar i resultatlistan. Det var inte förrän halvvägs in i regattan som det började utkristallisera sig.

I finalen möttes Göteborgs Kungliga SS, Halmstads SS, Hjuviks BK, KSSS, SFS Hunnebo och Stenungsunds SS. GKSS hade chans på vinsten inför finalen men gjorde några kostsamma misstag i finalseglingen och tappade därmed till en fjärde plats totalt. KSSS kom fyra i mål och det räckte för att knipa segern i deltävlingen. På andra plats kom Halmstads Segelsällskap, tätt följt av Stenungsunds Segelsällskap.

Se alla resultat via SAP Sailing Analytics här.

Här hittar du alla besättningar som deltog i Örnsköldsvik.

Följ Allsvenskan via Facebook här.

 

Skribent: Isabelle Lindsten
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info