Hoppa till sidans innehåll
Foto: Daniel Stenholm

Kombinera elitsegling och högskolestudier i höst

30 AUG 2021 15:00
Riksidrottsuniversitet (RIU) och Elitidrottsvänliga lärosäten (EVL) ger elitidrottare möjlighet att kombinera träning och tävling med studier på högskola. För att bli RIU/EVL student krävs ett intyg från Svenska Seglarförbundet.
  • Uppdaterad: 30 AUG 2021 14:33

Bild: Emil Järudd (th) i landslagsteamet Järudd/Jonsson är RIU student och läser Industriell Ekonomi på KTH parallellt med sin satsning på OS 2024. Foto: Daniel Stenholm

Årligen har Svenska Seglarförbundet drygt ett 20-tal elitseglare som studerar på RIU eller EVL och får på så sätt möjlighet att kombinera elitidrott med studier.

- För att få ett RIU-intyg krävs att man är med i vårt landslag SWE Sailing team eller är en potentiell landslagsidrottare vilket innebär att man har en målsättning att nå landslaget och att man tränar och tävlar i en omfattning som kräver anpassning av sina studier. Varje ansökan bedöms individuellt, säger Marit Söderström, RIU-ansvarig på Svenska Seglarförbundet.

Ansökan till RIU görs genom att fylla i ett RIU intyg och mejla in det till RIU-ansvarig This is a mailto link. Ansökan behandlas och intygen skrivs under och skickas sedan tillbaka till seglaren som kan visa upp det för sin kontaktperson på sitt EVL/RIU.
Ladda ner RIU intyget/ansökan här.
Läs mer om RIU och EVL på rf.se.

RIU och EVL är ett resultat av ett utvecklingsarbete mellan Riksidrottsförbundet (RF), aktuella lärosäten samt olika specialidrottsförbund. De lärosäten i Sverige som har RIU under perioden 2018-2022 är kombinationen Högskolan Halmstad/Malmö universitet, kombinationen Gymnastik- och Idrottshögskolan/Kungliga Tekniska högskolan, kombinationen Göteborgs universitet/Chalmers Tekniska högskola, Mittuniversitetet och Umeå Universitet.

RIU och EVL innehåller fyra utvecklingsdelar:

  • RF:s uttryckta behov av särskilda utbildningssatsningar
  • Individuellt anpassade studier för elitidrottare
  • Utvecklingsmiljö för elitidrottare
  • Praktiknära elitidrottsforskning
Skribent: Marit Söderström
E-post: This is a mailto link

Samarbetspartners

  •  
  • Svenska sjö logotyp
  • Ackerts reklamproduktion
  • Ackerts reklamproduktion


Annonser

 

Postadress:
Svenska Seglarförbundet
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Besöksadress:
Af Pontins väg 6
115 21 Stockholm

Kontakt:
Tel: 084590990
E-post: This is a mailto link

Se all info